Abortti ja nainen.

Tässä nyt muutama käsitys tästä aiheesta.

Me kaikki ihmiset olemme syntymästä alkaen tasa-arvoisia ihmisarvoltamme. Me kaikki päätämme itse omasta elämästämme täällä planeetallamme. Jos Korkein, Jumala, on olemassa, niin hän on mukana hengessä saamassamme lähimmäisen rakkauden olemuksessa, mentaliteetissa. Abortti on täysin tytön, naisen, omassa päätäntävallassan aina sinne 11 viikkoon saakka. Siinä on riittävästi aikka elämän käsityksen rakentamiseen. Tarkoituksellisena raskauden ehkäisynä en sitä ymmärrä, hyväksy, koska on olemassa pillerit ja kondomit sitä varten. Miesten tekemästä " abortista " en ole kertaakaan elämäni aikana lukenut sanaakaan kirkon taholta. Itsetyydytys, runkkaus, jossa otetaan elämä pois mahdolliselta uudelta ihmiseltä

Toisella vuosisagalla naiset kävivät vaiteliaina jumalanpalveluksissa. Vuosisadan lopussa naisten osanotto jumalapalveluksiin kiellettiin kokonaan. Kaikki naiset, joiden tiedettiin osallistuneen jumalanpalvelukseen tuomittiin porttoina ja noitina. Selibaattilaki mm. 1138. Katolinen kirkko on hieman avannut käsitystään. Maria Magdaleena ilmestyi kirkon pyhimyskalenteriin huhtikuussa 1969 ja hänen juhlapäivänsä on 22 heinäkuuta.

Syy. Kirkon opin mukaan jumala on mies ei nainen. Nyt kaksi miestä pyhä henki kaverinaan. En ihmettelisi vaikka kirkon opin jumala olisi kolme miestä, onhän kirkko luterilainen, ei kristillinen, jumalallinen

Tässä nyt tosiaan muutama käsitys..

15 kommenttia

 • Werner Janhonen sanoo:

  Reino! Jos Jumalaa ei ole? Mistä tulee käsite lähimmäisenrakkaus?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Kettunen sanoo:

  Meidän autuutemme on kolmiyhteisen Jumalan armotyössä, Poika tuli ihmiseksi. Isä hyväksyi Pojan lunastustyön herättämällä Hänet kuolleista vanhurskaudeksemme. Pyhä Henki on tämän totuuden sanoman tuoja keskellemme, sanan saarnassa ja sakramenttien kautta. Kiitos Isälle Jumalalle.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Isä ja Poika.

  Islamissa Isä on suuri auktoriteetti, hän määrää, häntä palvellaan, isän kunniaa ei saa loukata, isää palvellaan, isällä on suuri valta perheessä, hän voi rangaista vaikka kuolemalla, kuten kunniamurhista olemme lukeneet.

  Kun Isä kuolee, Vanhin poika perii Isän paikan, ja hänestä tulee pää.

  Näin voimme nähdä, että Uskoa Isää ja Poikaa, on islamilaista perhepolitiikkaa.

  Nainen on vain pelto, johon mies kylvää siemenensä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Samuel Kettunen

  En tainnut ymmärtää, mitä kirjoitin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  ”Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.” 1.Joh.2:22

  Kristinusko tunnustaa, että Jeesus on Jumala. Juuri tämä on ”se” ero. Luotan siihen, että Jumala oli Kristuksessa ja on näin tehnyt ja täyttänyt kaiken puolestani mitä vaaditaan elämään ja jumalisuuteen. Hän on itse Vapahtanut minut Armon alle, jossa voi elää ja rakastaa ilman pelkoa. Tämän on siis Jumala tehnyt ilman hintaa.

  Lain alla elävä taas sanoo: Kaikki on kyllä Armosta, mutta…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mielenkiintoinen sana: Miesten abortti”. Olisikohan suureet ihan kohillaan. Luonto kylvää enemmän kuin mitä itää. Jokatapauksessa molempia soluja menee hukkaan valtaista määrät. Koska naisella on aihioita mahdoton määrä eikä ne kaikki voisi ihan ajan rajoitteista johtuen tuottaa lasta.

  Ryhtyessään puuhiin, kummankin osapuolen pitäisi tiedostaa mahdolliset seuraukaset. Jos tarkkoja ollaan, niin siinä on osuutensa kummallakin ja silloin myös päätös puoleen tai toiseen olisi ainakin osittain yhteinen. Kun ihmiskunta on satsannut ehkäisyn suunnitteluun ja tutkimukseen miljoonia, niin pitäisi olla keino jokaiselle, joka sulkisi pois tuohon tuhoamisee tuevan tarpeen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  ismo malinen

  ”Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.” 1.Joh.2:22 ”

  Maailma on täynnä isiä ja poikia, ei kai sitä kukaan kiellä, mutta on myös äitejä ja tyttäriä, jotka niitä poikia tekee, ja pojista isiä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Miesten abortti ? Kun mies raiskaa naisen, hän on syyllinen naisen tekemään aborttiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni
  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit