Ääni rauhalle

 

[caption id="attachment_183217" align="alignnone" width="400"]lapsia kirkonpenkillä Suomen Pipliaseuran osalta seurakuntavaalien vaalikeräyksen varat ohjataan lapsityöhön konfliktiherkillä alueilla Lähi-idässä.[/caption]

Mitkä ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä arvoja?
Mikä on sinun elämäsi perusta?

Minulle yksi elämän peruskivistä on rauha, sen kaikissa merkityksissä. Pyrin kohti rauhaa Jumalan kanssa ja rauhaa ihmisten välillä. Kuluvana vuonna rauhan ja sovussa elämisen kysymykset ovat olleet Euroopassa ajankohtaisempia kuin pitkään aikaan.

Siksi on entistä tärkeämpää pohtia omia arvojaan ja toimia niiden mukaisesti. Vaalit ovat yksi demokraattisen yhteiskunnan tärkeimpiä keinoja vaikuttaa. Äänestämällä kerrot oman mielipiteesi siitä, millaisia arvoja haluat yhteiskunnassa toteutettavan. Jokainen ääni on arvovalinta.

Syksyn luterilaisen kirkon seurakuntavaaleissa on mahdollisuus vaikuttaa siihen, minkälainen on tulevaisuuden seurakunta. Vaaleilla valitut luottamushenkilöt tekevät isoja päätöksiä ja siten arvovalintoja seurakunnassa.

Itse aion äänestää rauhan puolesta.

Äänestän sen puolesta, että jokaisella ihmisellä edelleen olisi mahdollisuus kuulla sanoma Rauhan Ruhtinaasta kielellä, jota ymmärtää.
Äänestän sen puolesta, että mahdollisimman moni voisi tulevaisuudessakin kokea luterilaisen kirkon omakseen ja saada sieltä sieluunsa rauhaa hektisen elämän keskellä.
Äänestän sen puolesta, että kirkot voisivat olla kaikille rauhan ja rauhoittumisen tiloja.
Äänestän sen puolesta, että jokainen seurakuntalainen ja seurakunnan työntekijä saisi rauhan olla ihmisenä oma itsensä.
Äänestän sydämen rauhan, työrauhan ja sovinnossa elämisen puolesta.

Seurakuntavaalien yhteydessä on myös mahdollisuus viedä rauhan sanomaa maailman konfliktialueille lahjoittamalla vaalikeräykseen.
Suomen Pipliaseuran osalta keräysvarat ohjataan lapsityöhön konfliktiherkillä alueilla Lähi-idässä. Varoilla mahdollisestaan konfliktien
keskellä eläville lapsille opetusta ja materiaaleja sovussa elämisestä, anteeksiantamisesta ja rakkaudesta.

Pipliaseura on mukana Globaali kirkko -kampanjassa. Globaali kirkko tarkoittaa sitä, että kirkkojen kansainvälinen vastuu toteutuu kokonaisvaltaisesti sekä sanoin että teoin. Seurakuntien valtuuttamat lähetyksen ja kansainvälisen diakonian järjestöt tekevät mm. kehitysyhteistyötä, rauhan työtä, humanitaarista apua, raamatunkäännöstyötä ja tukevat paikallisia seurakuntia maailmalla. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt tekevät päätöksiä sekä seurakunnan toiminnasta että määrärahoista. Seurakunnan antama tuki lähetystä ja kansainvälistä diakoniaa ulkomailla tekeville järjestöille ei ole irrallinen avustus, vaan oleellinen osa seurakunnan kansainvälisen vastuun toteuttamista. Globaali kirkko -kampanjaa toteuttavat yhdessä Pipliaseura, Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu. Globaakirkko.fi -sivuilla seurakuntavaaliehdokkaat voivat allekirjoittaa lupaukset globaalin kirkon puolesta ja äänestäjät käydä katsomassa, ketkä ehdokkaat ovat sen ovat allekirjoittaneet.

 

Teksti: Mari Mäkelä, Suomen Pipliaseura

Mari Mäkelä aloitti toukokuussa Suomen Pipliaseuran sidosryhmäpäällikkönä vastuualueenaan
globaalikasvatus ja yhteydet seurakuntiin

Teksti on julkaistu aiemmin Piplia-lehdessä 3/2022.

vihreä logo globaali kirkko

Kirjoittaja

Suomen Pipliaseura

PIPLIA voimasanoja -blogin kirjoittajat ovat Suomen Pipliaseurasta. He kertovat ajankohtaisista aiheista, jotka koskevat sanaa ja koskettavat ihmistä maailmanlaajuisesti.