Rukouksen muuttava voima.

Rukouksen valtava voima

Rukouksen salaisuuden sisälle pääsy edellyttää ensin uskoa, joka omistaa syntienanteeksisaamisen, lunastuksen ja pyhyyden. Silloin rukoilija uskaltautuu Pyhä Jumalan eteen pienine ja suurine asioineen luottavaisena ja tietoisena siitä, että hänen rukouksensa kuullaan taivaissa. Onhan siellä rakastava Taivaan Isä. Usko tarttuu Jeesuksen lupaukseen että voimme anoa mitä tahansa ja saamme sen. Vähän liian suuri lupaus ehkä. Minun vähäiselle uskolleni. Jeesus opetti meille kuitenkin Isämeidän rukouksen ja siinä on koottuna tärkeimmät aiheet. Näitä kun ensin alamme rohkeasti pyytämään, niin pääsee alkuun. Toki nämä asiat Jeesus meille mielellään lahjoittaa, kun kerran on kehottanut näitä juuri pyytämään.

Tosissaan ja sydämestään kun kunkin pyynnön esittää, niin usko rukouksen valtavaan voimaan alkaa kasvaa. Vastauksia kun rukousiin alkaa myös tulla. Ei niinkään niin, että maailma ympärillämme alkaisi muuttumaan, mutta me muutumme.

Jotta voimme käsittää mistä oikeasti rukouksessa on kyse on meidän muututtava ensin. Tästä muutoksesta sain omakohtaisen kokemuksen, kun aloin haaveilla sitä että voisin nousta aikaisin rukoilemaan. Tämä tietysti edellytti sitä, että oli käytävä ajoissa petiin. Hyvät yöunet edellyttää sitä, ettei syö myöhään enää mitään. Aamuisen rukoushetken ja aamutoimien jälkeen huomaan olevani paljon energisempi kuin aiemmin. Rukouselämä alkaa muuttumaan koko vuorokautta ja itse varhaista ylösnousua alkaa jo kaivata.

4 KOMMENTIT

Pekka Pesonen
Pekka Pesonen
En osaa olla huolissani kirkon kriisistä. Sisältyyhän jokaiseen kriisiin aina myöskin mahdollisuuksia. Yllättäviä käänteitä kirkkohistoriamme on täynnä. Odotan jotain hyvää tästäkin vielä tulevan. Luovana ja jääräpäisenä tyyppinä koluan kaikki vaikeimmat tiet. Helpommalla pääsisi, kun osaisi olla hiljaa, mutta kun en osaa. Kova pää on jo saanut monta kovaa kolhua. Luulisi niiden jo riittävän. Verovirkailijan ura on takana ja siitäkin uskaltaa jo mainita. Eläkeläisenä ei näköjään saa sitäkään aikaan, mitä työelämässä sai, kun oven illalla sulki. Mitä kaikkea sitä on silloin ehtikään: puheenjohtamisia, , nuorisotyötä, lähetyssihteeri, raamattupiirejä, saarnoja ja Avioparitoimintaa. Siinä ehkä rakkaimmat vapaaehtoistehtävät. Kaikkea tuota ja paljon muuta on takana. Nyt kuluu aika näissä pohdiskeluissa. Eikä tiedä voiko edes itseään ottaa kovin vakavasti.