Askola: Seurakunnan tunneviesti tärkeämpi kuin kirkkojuridiset kysymykset

Helsinki Priden yhteydessä viime lauantaina toteutetut kaksi rukoushetkeä samaa sukupuolta olevien parien puolesta antoivat tärkeän tunneviestin, sanoo Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola. Piispa toteaa Kirkko ja kaupungissa
ja Vantaan Laurissa olevansa iloinen siitä, että ihmiset haluavat rukoilla papin kanssa siunausta tulevaisuudelleen ja rakkaudelleen.

– Seurakunta antoi nyt tärkeän tunneviestin, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat tervetulleita kirkkoon omana itsenään, Askola sanoo.

– Tämä viesti on tärkeämpi kuin kirkkojuridiset kysymykset.

Lehtien mukaan Askola kävi maanantaiaamuna rukoushetket toimittaneen Toni Fagerholmin kanssa piispan pastoraalisen keskustelun. Tällaisen keskustelun tehtävänä on kuulla ja tukea pappeja heidän työssään, lehdissä todetaan.

Helsingin Sanomat uutisoi Fagerholmin siunanneen lauantaina naisparin piispainkokouksen ohjeiden vastaisesti. Helsingin tuomikapitulin notaari Heikki Hämäläinen kertoi Kotimaa24:lle samana päivänä, että tuomiokapitulin näkökulmasta Fagerholmin kaavassa pysyttiin piispainkokouksen ohjeen sisällä.

Kirkko ja kaupungin ja Vantaan Laurin mukaan Fagerholm toimitti samana päivänä myös toisen rukoushetken samaa sukupuolta olevan parin kanssa ja puolesta.

Kuva: Seppo Sirkka

Lue myös: Notaari: Helsinki Priden konttikirkossa ei siunattu parisuhdetta

Helsinki Priden konttikirkossa rukoillaan kanssa ja puolesta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPride-parisuhderukous muistuttaa siunausta
Seuraava artikkeliSRK: Nainen on tasa-arvoinen, mutta ei voi puhua seuroissa

Ei näytettäviä viestejä