Yli sata ilmoittautunut kantamaan Sleyn ristin jalkapatikassa Turusta Helsinkiin

Yli sata vapaaehtoista on ilmoittautunut kantamaan Luther-kirkon lähes 30 vuotta sitten kadonnutta ja nyt löytynyttä ristiä Turusta Helsinkiin. Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ilmoitti pari viikkoa sitten etsivänsä kadonneelle ristille vapaaehtoisia kotiin kantajia patikkamatkalle.

– Yhtä kantajaa kohden matkaa jää taitettavaksi alle pari kilometriä, mikäli kaikki haluaisivat kantaa yhtä pitkään, sanoo Luther-kirkon vastaava teologi Martti Haverinen.

Ilmoittautuneiden määrän odotetaan kasvavan entisestään, kun tarkka reitti välietappeineen on nyt julkistettu tapahtuman nettisivuilla.

Sley kertoo, että tempauksesta on tullut innostunutta palautetta ja kyselyitä. Myös muita kuin Sleyn omia kannattajajäseniä on saatu liikkeelle. Ristinkantajaksi on ilmoittauduttu jopa Seinäjoelta saakka.

Kannettava risti on 1,9 metriä korkea, 1,1 metriä leveä ja painaa viitisen kiloa. Kotimatka alkaa 6. toukokuuta kello 18 Turun Tuomiokirkon portailta, ja paikalleen risti nostetaan 14. toukokuuta Helsingin Luther-kirkon avajaisissa.

Risti ehti olla kadoksissa lähes 30 vuoden ajan.

Kuva: Olli Seppälä. Luther-kirkko kunnostetaan Fredrikinkadulle Helsingissä.

Lue myös:

Helsingin Luther-kirkon kadonnut risti löytyi Turusta – kuljetetaan jalkaisin kotiin

Edellinen artikkeliSuurin potti kirkkohallituksen rakennusavustuksista Petäjäveden kirkon korjaukseen
Seuraava artikkeliKirkkoherran räppisaarna epäilytti seurakuntalaisia – nyt pyyntöjä tulee naapuriseurakunnistakin

Ei näytettäviä viestejä