Ylellä aletaan lukea Koraania

Yle Radio 1:ssä alkaa maaliskuun 7. päivänä 60-osainen luenta- ja keskustelusarja Koraanista.

Koraani luetaan muslimien rukouskäytännön mukaisiin osiin jaettuna. Jokaisen jakson alussa on selittävä keskusteluosuus, jonka jälkeen luetaan Koraanista keskustelussa käsitelty osa.

Teos luetaan suomeksi Jaakko Hämeen-Anttilan käännöksestä vuodelta 2013. Lukijana on Pekka Savolainen. Keskustelijoina ovat Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami, Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila sekä toimittajana Juha-Pekka Hotinen.

Kyseessä on Ylen tiedotteen mukaan yleissivistävä kulttuurisarja, joka pyrkii lisäämään tietoa ja kulttuurisen monimuotoisuuden ymmärrystä moniarvoistuvassa maailmassa. Luentasarja on tarkoitettu kaikille, joita kulttuuri ja uskontojen historia kiinnostaa.

Jaksojen keskusteluosuuksissa Koraani asetetaan uskonnolliseen ja historialliseen asiayhteyteen. Lokakuun alkupuolelle jatkuvan sarjan jaksot lähetään Yle Radio 1:ssä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17.15 – 17.45 ja ne ovat sen jälkeen kuunneltavissa myös Yle Areenassa. Viikko ennen sarjan alkua, keskiviikkona 25.2., lauantaina 28.2. ja sunnuntaina 1.3. kuullaan kolme alustavaa keskustelua.

Edellinen artikkeliTwitter-tutkimus pureutui poliittisen viestinnän sisäpiireihin
Seuraava artikkeliViiniä ja virsiä – Alppilan kirkolla kokeillaan uutta toimintamuotoa

Ei näytettäviä viestejä