USKOT-foorumi: Uskonnolliset yhteisöt kannustavat korona­­rokotuksen ottamiseen

Pop-up-rokotuspiste Vantaan Korsossa syyskuussa. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi on julkaissut tiedotteen, jossa se toteaa eri uskonnollisten yhteisöjen ottaneen kantaa koronarokotteiden puolesta.

"USKOT-foorumin tietojen mukaan useimmissa uskonnoissa suositellaan rokotteiden ottamista yhteisen hyvän nimissä", tiedotteessa todetaan.

Järjestön mukaan uskonnolliset yhteisöt ovat olleet Suomessa aktiivisia noudattamaan ja edistämään viranomaisten suosituksia koronakriisin alusta asti. Viranomaisten pyynnöstä USKOT-foorumi on muistuttanut uskonnollisia yhteisöjä hallituksen linjauksista sekä levittänyt tietoa koronaviruksesta eri kielillä.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa rokotteiden puolesta ovat ottaneet kantaa muun muassa monet piispat, tällä viikolla Teemu Laajasalo Helsingin Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan.

USKOT-foorumin tiedotteessa todetaan, että muslimiyhteisöjen imaamit ovat aktiivisesti kehottaneet jäseniään rokottautumaan, ja muun muassa Helsingin kaupunki on järjestänyt yhteistyössä muslimiyhteisöjen kanssa pop-up-rokotuspisteitä moskeijoiden läheisyyteen.

Helsingin juutalaiseen kouluun on järjestön mukaan virheellisesti yhdistetty lääkäri, joka on allekirjoittanut rokotevastaisen adressin. Helsingin juutalainen seurakunta irtisanoutuu tiedotteen mukaan täysin rokotevastaisista väitteistä ja kehottaa kaikkia toimimaan kuten Suomen viranomaiset ohjeistavat.

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon presidentti Russell M. Nelson on ottanut myös vahvasti kantaa koronarokotusten puolesta. Kirkon johtajat Suomessa tukevat kansainvälisen johtajiston kantaa, USKOT-foorumi kertoo.

Järjestön mukaan myös Suomen buddhalaiset yhteisöt ovat koronapandemian aikana noudattaneet viranomaisten ohjeita sekä kehottaneet jäseniään ottamaan rokotuksen.

Lue myös:

USKOT-foorumi täyttää kymmenen vuotta – toiminnassa ovat mukana nyt myös buddhalaiset ja mormonit

Piispa Laajasalon rokote­kirjoitus tuotti pienen kirkosta eroamisten piikin – Eroa kirkosta -sivusto heittää vasta­pallon: "Olemme samalla kannalla"

Piispa Teemu Laajasalo HS:ssa: Rokottamaton päättää kaikkien terveydestä, elämästä ja vapaudesta

"Tästä olemme samaa mieltä" – Piispa ja vapaa-ajattelija julkaisivat vetoomus­­videon korona­­rokotusten puolesta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

USKOT-foorumi: Uskonnolliset yhteisöt kannustavat koronarokotuksen ottamiseen