Piispa Laajasalon rokote­kirjoitus tuotti pienen kirkosta eroamisten piikin – Eroa kirkosta -sivusto heittää vasta­pallon: ”Olemme samalla kannalla”

Piispa Teemu Laajasalon koronarokotuksia käsittelevä kirjoitus tuotti pienen kirkosta eroamisten piikin maanantaina. Eroa kirkosta -sivuston mukaan kirjoitukseen on jäljitettävissä parisataa eroamista. Muutama kymmenen eroajaa perusteli ratkaisuaan erikseen Laajasalon kirjoituksella.

Laajasalon mukaan ”kiistattoman lääketieteellisen näytön perusteella paras ja tehokkain tapa suojata lähimmäisiä kulkutaudista seuraavalta kärsimykseltä, kurjuudelta ja kuolemalta on ottaa itse rokote”. Kirjoituksesta voi lukea lisää täältä.

Eroa kirkosta -palvelun toinen perustaja Jori Mäntysalo lähetti tiistaina tiedotteen, jossa hän totesi viestinsä olevan niin ikään: ota rokote.

Oliko kyseessä suorastaan poikkeuksellinen tuenosoitus kirkolle?

– No ei ehkä tuki, Mäntysalo sanoo Kotimaalle.

– Mutta vastapallo, että jos tulette eroamaan, niin me olemme yhtä lailla samalla kannalla.

Tampereen vapaa-ajattelijoiden puheenjohtajana toimiva Jori Mäntysalo aktivoitui rokotusasiassa yhteistyöhön kirkon kanssa jo viime viikolla. Hän julkaisi Tampereen piispan Matti Revon kanssa yhteisen rokotuksiin kannustavan videon.

Mäntysalon mukaan rokotevastaiset kirkosta eroajat ovat erotilaston perusteella keskimääräistä vanhempia ja hieman tavallista useammin naisia.

Lue myös:

Piispa Teemu Laajasalo HS:ssa: Rokottamaton päättää kaikkien terveydestä, elämästä ja vapaudesta

”Tästä olemme samaa mieltä” – Piispa ja vapaa-ajattelija julkaisivat vetoomus­­videon korona­­rokotusten puolesta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Piispa Laajasalon rokotekirjoitus tuotti pienen kirkosta eroamisten piikin – Eroa kirkosta -sivusto heittää vastapallon: ”Olemme samalla kannalla”

Edellinen artikkeliLähetys­hiippakunta aloitti kristin­uskon kurssin seurakunta­yhteyttä etsiville
Seuraava artikkeliMitkä ovat jäsen­määrältään 50 suurinta seura­kuntaa? – Ykkönen ja kakkonen ovat samasta hiippa­kunnasta, eikä se ole Helsinki

Ei näytettäviä viestejä