Uskonnollisille kesä­tapahtumille myönnettiin valtion korona-avustusta runsaat miljoona euroa – katso, mitkä järjestöt saivat rahaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yli miljoona euroa harkinnanvaraista avustusta uskonnollisten kesätapahtumien järjestäjille, joiden toiminta tapahtuman järjestämisessä vaikeutui tai estyi koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi 1.5.–31.8.2021. Tapahtumien piti olla vakiintuneita ja valtakunnallisesti merkittäviä.

Suurimman avustussumman sai vanhoillislestadiolaisen liikkeen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys. Sen järjestämät suviseurat on Suomen suurin uskonnollinen kesätapahtuma. Sille myönnettiin avustusta 721 000 euroa. Toiseksi suurimman avustuksen sai Herättäjä-Yhdistyksen herättäjäjuhlat, 168 000 euroa.

Muut avustuksen saajat olivat:

Helsinki Islam Keskus, 60 000 euroa; Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, 37 000 euroa; Punsar Bönehusförening, 27 000 euroa; Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, 16 347 euroa; Parikanniemisäätiö, 15 000 euroa; Hengen uudistus kirkossamme, 10 000 euroa; Suomen Luther-säätiö, 10 000 euroa.

Ministeriön mukaan avustuksen tavoitteena on turvata uskonnonvapauden toteutumista. Tämä tehdään tukemalla uskonnollisia kesätapahtumia järjestävien yhteisöjen toimintaedellytyksiä toimintaolosuhteiden muutoksista huolimatta.

– Uskonnolliset kesätapahtumat ovat monelle vuoden kohokohtia, joissa tavataan ystäviä ja tutustutaan uusiin ihmisiin yhteisen asian äärellä. Ne ovat tärkeitä myös uskonnollisten yhteisöjen talouden näkökulmasta, sillä niistä kertyvillä tuotoilla yhteisöjen on mahdollista ylläpitää ja kehittää toimintaansa. Avustusten tarkoituksena on paikata sitä vajetta, joka yhteisöille on syntynyt, kun tapahtumia ei ole voitu koronaepidemian aikana järjestää täysimääräisesti, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen toteaa opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Lue myös:

Ministeriö avasi avustus­haun pandemiasta kärsineille uskonnollisille kesä­tapahtumille

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Uskonnollisille kesätapahtumille myönnettiin valtion korona-avustusta runsaat miljoona euroa – katso, mitkä järjestöt saivat rahaa

Edellinen artikkeliTampereen hiippa­kuntaan neljä uutta rovastia ja yksi director cantus
Seuraava artikkeliEnnakkoarvio: Kirkon jäsenten osuus väestöstä 66,6 prosenttia – kirkosta eronneiden määrä kasvoi viime vuodesta

Ei näytettäviä viestejä