Ministeriö avasi avustus­haun pandemiasta kärsineille uskonnollisille kesä­tapahtumille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut valtionavustushaun uskonnollisten kesätapahtumien järjestäjille. Avustuksia voivat hakea tahot, joiden toiminta tapahtuman järjestämisessä on vaikeutunut tai estynyt koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi 1.5.–31.8.2021.

Hakuaika päättyy 27.9.2021.

Ministeriön mukaan avustuksen tavoitteena on turvata uskonnonvapauden toteutumista. Tämä tehdään tukemalla uskonnollisia kesätapahtumia järjestävien yhteisöjen toimintaedellytyksiä toimintaolosuhteiden muutoksista huolimatta.

Avustukset myönnetään harkinnanvaraisina yleisavustuksina. Avustus on tarkoitettu oikeuskelpoisille yhteisöille, kuten uskonnollisille yhdyskunnille ja niiden rekisteröidyille paikallisyhteisöille, yhdistyksille, yhtiöille ja säätiöille.

Avustusta myönnetään vakiintuneille uskonnollisille kesätapahtumille, jotka ovat valtakunnallisesti merkittäviä. Vakiintuneisuudella tarkoitetaan sitä, että tapahtuma on järjestetty fyysisenä tapahtumana vähintään kerran aikaisemmin ja hakijalla on suunnitelma myös tulevalle vuodelle. Tapahtuma järjestetään vuosittain 1.5.–31.8. välisenä aikana ja tietyssä paikassa. Kuluvana vuonna tapahtuma on voitu järjestää osin tai täysin verkon välityksellä, jos tämä on johtunut koronapandemiasta johtuvista rajoituksista tai suosituksista.

Avustuksiin käytetään yhteensä enintään 1,5 miljoonaa euroa. Ministeriön mukaan päätökset pyritään tekemään marraskuussa 2021. Avustushausta voi lukea lisää täältä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Ministeriö avasi avustushaun pandemiasta kärsineille uskonnollisille kesätapahtumille

Edellinen artikkeliKirja-arvio: Elävä teologia on aina myös henkilö­kohtaista – pappi avaa yksityis­ajatteluaan
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Vanha kirkko tukee nuoria ihmisiä

Ei näytettäviä viestejä