Tulkaa kaikki nappasi puolet kirkolliskokouspaikoista Helsingissä

(Täydennetty klo 10.13) Itseään kirkon uudistajaksi mainostama Tulkaa kaikki -liike on Helsingin hiippakunnassa vahvoilla. Kirkolliskokoukseen valituista papeista ja maallikoista puolet edustaa Tulkaa kaikki -liikettä.

Tulos on sama kuin edellisissä kirkolliskokousvaaleissa, paitsi nyt maallikkopaikkoja on yksi enemmän ja pappispaikkoja yksi vähemmän.

– Merkittävää on, että ensimmäistä kertaa Tulkaa kaikki -nimisiä ehdokaslistoja muodostettiin myös Helsingin ulkopuolella, Tampereella ja Oulussa. Kummastakin valittiin kirkolliskokoukseen yksi maallikkoedustaja. Tämä on merkittävä päänavaus, liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen sanoo.

Hirvosen mielestä kirkollinen keskustelu uudistuksista on juuri nyt vaikeaa, koska osapuolten väliltä puuttuu luottamusta

– Yhteinen kirkkomme pysyy koossa, jos kaikki kysymme, miten voimme tehdä tilaa toisillemme, Hirvonen siteeraa Tulkaa kaikki -liikkeen vaalikirjettä.

Hirvonen arvioi että uusi kirkolliskokous ei ole aivan niin konservatiivinen kuin edellinen kirkolliskokous.

– Toisaalta polarisoituminen saattaa edelleen lisääntyä.

Tulkaa kaikki -liikkeen kirkolliskokousedustajat Helsingin hiippakunnasta ovat Jaana Hallamaa, Kirsi Hiilamo, Johanna Korhonen, Katri Korolainen, Sami Ojala ja Jaakko Weuro. Oulun hiippakunnasta liikkeen listalta valittiin Tuula Okkonen ja Tampereen hiippakunnasta Kirsi Ojansuu-Kaunisto.

Tulkaa kaikki -liikkeen nettisivuilla ehdokkuudestaan kertoneita henkilöitä pääsi yhteensä läpi 18, joista 10 muunnimisiltä kuin Tulkaa kaikki -listoilta.

Niin sanottuja uudistushenkisiä listoja vaaleissa oli eri hiippakunnissa myös muilla nimillä kuin Tulkaa kaikki, kuten Viinipuu ja Kevään kirkko.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Tulkaa kaikki -liike hoputtaa kirkkoa avioliittolakiasiassa

Kymmenvuotiaalla Tulkaa kaikki -liikkeellä riittää töitä

Edellinen artikkeliHC Hurmos on seurakunnan miestyötä parhaimmillaan
Seuraava artikkeliKirkko pantattavaksi Iisalmessa?

Ei näytettäviä viestejä