Terhi Kaira lähtee Lapuan piispan­vaalin toiselle kierrokselle paalu­paikalta – ”Tulos oli parempi kuin odotin”

Lapuan hiippakunnan piispanvaalin ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä, 303, sai alustavan tuloksen mukaan hiippakuntadekaani Terhi Kaira. Toiselle kierrokselle Kairan kanssa eteni Lapuan tuomiorovasti Matti Salomäki 259 äänellä. Vaalituloksesta voi lukea lisää täältä.

Terhi Kaira kertoo olevansa vaalin selvittyä huojentunut.

– Tulos oli parempi kuin odotin. On mukava päästä lähtemään toiselle kierrokselle keulapaikalta.

Kaira kokee, että on saanut kampanjan aikana hyvin esiin ydinviestinsä. Vaalikampanjaa hän kuvaa siistiksi ja toista kunnioittavaksi. Tukijat ovat keskittyneet oman ehdokkaan vahvuuksien esillä pitämiseen.

Vaalin toinen kierros järjestään 23.11.

– Sitä ennen tässä vedetään henkeä ja aletaan miettiä strategiaa jatkolle. Hyvillä mielin jatketaan eteenpäin.

Kaira sanoo, että ei usko toisen kierroksen kärjistyvän mies-nainen- tai liberaali-konservatiivi-kahtiajakoihin.

– En ole huomannut, että vaalin aikana sukupuoli olisi noussut tärkeäksi tekijäksi, vaikka hiippakunnassamme on paljon niitä, joiden mielestä piispakunnan sukupuolijakauman tulisi kuvata paremmin kirkon jäsenten sukupuolijakaumaa. Mutta äänestäjien joukossa on toki niitäkin, jotka virkakäsityksensä tai muun syyn vuoksi eivät äänestä naista.

Liberaali-konservatiivi-jaottelua Kaira pitää kärjistävänä eikä tunnista itseään toisessa ääripäässä.

– Luulen, että vaalissa äänestetään henkilöstä. Olemme Matin [Salomäki] kanssa niin erilaiset ehdokkaat ja meillä on toisistamme poikkeavia näkemyksiä muun muassa raamatuntulkinnasta, tasa-arvoisesta avioliitosta, kirkon uudistamisesta ja tulevaisuuden strategioista, että vahingossa ei voi äänestää väärää ehdokasta.

Kaira sanoo, että vaalista pudonneiden Jukka Jämsénin ja Jouko Ala-Prinkkilän äänestäjät osaavat itse tehdä valintansa hänen ja Salomäen välillä.

– Tosin mediassa minut ja Ala-Prinkkilä on laitettu samaan arvokoriin. Sieltä suunnasta voisi siis toivoa ainakin ääniä tulevan. Myös Jämsénin tukijoissa on paljon niitä, jotka toivovat kirkon uudistumista. Mutta jokainen tekee valintansa itse.

Kaira sanoo lähtevänsä toiselle kierrokselle luotavaisin mielin. Ensi viikon hän ja Salomäki ovat Turussa kirkolliskokouksessa.

– Siellä ei kannata hirveästi vaalityötä tehdä, sillä äänestäjiä ei ole paikalla kovinkaan monta.

Lue myös:

Terhi Kaira ja Matti Salomäki jatkoon Lapuan hiippa­kunnan piispan­vaalissa

Matti Salomäki piispan­vaalin toisesta kierroksesta: ”Eroa ei tule monia tai ainakaan monia kymmeniä ääniä”

Kolmanneksi piispan­vaalissa jäänyt Jukka Jämsén on hyvillä mielin: ”Sain pitää esillä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä”

Lapuan piispan­vaalista pudonneen Jouko Ala-Prinkkilän mielestä hänen sillan­rakentajan rooliaan ei ymmärretty

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Terhi Kaira lähtee Lapuan piispanvaalin toiselle kierrokselle paalupaikalta – ”Tulos oli parempi kuin odotin”

Edellinen artikkeliKolmanneksi piispan­vaalissa jäänyt Jukka Jämsén on hyvillä mielin: ”Sain pitää esillä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä”
Seuraava artikkeliMatti Salomäki piispan­vaalin toisesta kierroksesta: ”Eroa ei tule monia tai ainakaan monia kymmeniä ääniä”

Ei näytettäviä viestejä