Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlat pidetään toukokuun lopussa Radio Deissä

Toukokuun lopussa Lahdessa pidettäväksi suunnitellut Suomen Lähetysseuran vuotuiset Lähetysjuhlat siirretään Radio Deihin. Suomen Lähetysseura ja Lahden seurakunnat tuottavat Radio Deihin 22.–24.5. yhteensä kahdeksan tuntia lähetysjuhlaohjelmaa.

Aiemmin maaliskuussa Lähetysseura kertoi, että Lähetysjuhlat Lahdessa on peruttu.

– Lähetystyö on seurakunnan perustehtävä ja sen vuoksi juhlien poisjääminen tuntui väärältä. Jumala on kuitenkin luvannut meille tulevaisuuden ja toivon. Koronasta selviytyminenkin on Hänen vallassaan, samoin juhlien kohtalo. Tämä toivon ajatus innostaa meitä täällä Lahdessa tekemään Lähetysjuhlista totta. Toukokuussa perinne jatkuu radioaalloilla, Lahden seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Kari Eskelinen sanoo Suomen Lähetysseuran tiedotteessa.

Korvaavien Lähetysjuhlien järjestämisessä nähdään Lähetysseurassa myös hyviä puolia. Radion kautta voidaan tavoittaa aiheiden pariin uusia yleisöjä ympäri Suomea ja maailmaa.

– Olen iloinen siitä, että voimme nyt radion välityksellä tarjota ihmisille hyviä sisältöjä ja tarinoita. Radion kautta voimme myös saada viimeisimmät kuulumiset Lähetysseuran työstä eri puolilta maailmaa suoraan paikan päältä, Lähetysjuhlien tuottaja Mervi Ritokoski kertoo tiedotteessa.

Lähetysjuhlien teemaan Missä taivas on? liittyvää ohjelmaa kuullaan Radio Deissä perjantaina 22.5. kello 18–20, lauantaina 23.5. kello 10–12 ja kello 17–20 sekä sunnuntaina 24.5. kello 9–10.

Ohjelmassa nostetaan esille samoja teemoja, joita oli suunniteltu myös Lahteen, kuten Namibian 150-vuotisjuhlavuotta ja keskustelua siitä, mitä on lähetystyö tänään niin kotimaassa kuin maailmalla. Luvassa on haastatteluja ja studiovieraita, muun muassa piispa Teemu Laajasalo, piispa Jari Jolkkonen sekä muusikot Sakari Löytty ja Miikka Kallio – sekä Päivi Mattilan kirjoittama tosipohjainen kuunnelma Amaliasta, joka seurasi sydämensä ääntä lähetystyöhön Ambomaalle.

Normaalisti Lähetysjuhlien yhteydessä pidettävä Suomen Lähetysseuran vuosikokous järjestetään tänä vuonna 22.8. Helsingissä.

Kuva: Suomen Lähetysseuran logo

Lue myös:

Kauhavan herättäjäjuhlat siirtyvät vuodella, Herättäjä-Yhdistys aloittaa toiset yt-neuvottelut

Suviseurat järjestetään tänä kesänä vain radiossa ja netissä

Uusia ilmoituksia kesäjuhlista: Sanan Suvipäivät ja Kansanlähetyspäivät siirtyvät verkkoon

Hengellisten kesäjuhlien järjestäjät ovat ilmoittaneet perumisista ja siirtämisistä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.