Suomen Lähetysseura aloittaa yt-neuvottelut – koskevat koko henkilöstöä

Suomen Lähetysseura aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden taustalla ovat koronaepidemian aiheuttama taloustilanne, tuottojen väheneminen ja organisaation tehostaminen. Yt-neuvotteluilla sopeutetaan organisaation toimintaa pienentyviin talouskehyksiin ja varmistetaan työn jatkuvuutta ja järjestön toimintakykyä, järjestö toteaa tiedotteessaan.

Neuvottelut koskevat koko Lähetysseuran henkilöstöä johtoryhmän jäsenet mukaan lukien. Arvioitu vähennystarve on 30 henkilötyövuotta, mutta määrä täsmentyy neuvottelujen edetessä.

– Kannatustuotot eivät valitettavasti ole kehittyneet odotetulla tavalla, ja olemme olleet liian optimistisia. Viime vuonna teimme 1,9 miljoonaa tappiota ja nyt joudumme sen lisäksi huomioimaan koronan talousvaikutukset, jotka tulevat olemaan Lähetysseuralle raskaat, toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sanoo tiedotteessa.

Lähetysseurassa käytiin yhdet yt-neuvottelut jo aiemmin tänä keväänä. Taustalla olivat koronapandemian takia työn tilapäiseen vähenemiseen liittyvät syyt. 46 ihmistä lomautettiin osa-aikaisesti ja kolme kokoaikaisesti.

Edelliset yt-neuvottelut käytiin tilanteessa, jossa työntekijöitä jouduttiin evakuoimaan nopeasti ympäri maailmaa ja työtä suuntaamaan uudelleen. Myös kotimaassa suunniteltuja tilaisuuksia ja aktiviteetteja peruuntui runsaasti. 

Suomen Lähetysseura on kirkon virallinen lähetysjärjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Lähetysseuralla on työtä 30 maassa ympäri maailmaa. Lähetysseurassa työskenteli viime vuonna 207 ihmistä, joista 87 ulkomailla.

Kuva: Suomen lähetysseuran logo

Lue myös:

Lähetysjärjestöt ja KUA vetoavat seurakuntiin: Pitäkää kansainvälinen tuki ennallaan

Suomen Lähetysseura lomauttaa 51 ihmistä koronapandemian takia