Lähetysjärjestöt ja KUA vetoavat seurakuntiin: Pitäkää kansainvälinen tuki ennallaan

Kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu vetoavat seurakuntiin, jotta lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan suunnatut varat pidettäisiin ennallaan koronapandemiasta huolimatta.

Vetoomuksessa todetaan, että korona leviää tällä hetkellä erityisesti maissa, joissa väestötiheys on korkea ja paikallinen terveydenhoito on heikkoa. Pandemian pelätään lisäävän nälänhätää ja köyhyydessä elävien määrää.

Järjestöjen edustajat kirjoittavat, että globaalista näkökulmasta koronan tarina on vasta alussa.

"Yhteistyökirkkomme ja niiden seurakunnat ovat vakavien haasteiden edessä. Suurin osa kumppanuuskirkoista ja -järjestöistä elää sunnuntaisin kerättävistä kolehtituotoista. Kun seurakunnat eivät kokoonnu, tämä vaikuttaa dramaattisesti kumppanien talouteen ja toimintamahdollisuuksiin", vetoomuksessa sanotaan.

Kirjoittajat vetoavatkin seurakuntiin ja seurakuntien päättäjiin, että lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan kohdennettavat talousarviovarat säilyisivät mahdollisuuksien mukaan ennallaan.

"Toivomme, että epidemiasta huolimatta seurakunnat ja seurakuntalaiset kantavat vastuuta kirkolle annetun yhteisen lähetystehtävän toteuttamisesta ja huolehtivat siitä, että yhteistyökirkkojemme ja -järjestöjemme mahdollisuudet todistaa ja palvella lähimmäisiä Vapahtajan esimerkin mukaisesti säilyvät vahvoina."

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet: Piispa Jari Jolkkonen, Kirkon lähetystyön toimikunnan pj.; Jouni Hemberg, Kirkon Ulkomaanapu; Taneli Skyttä, Lähetysyhdistys Kylväjä; Juha Auvinen, Medialähetys Sanansaattajat; Mika Tuovinen, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys; Tom Säilä, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys; Rolf Steffansson, Suomen Lähetysseura; Markku Kotila, Suomen Pipliaseura; Albert Häggblom, Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland.

Kuva: Jukka Granström