Suomen Ekumeeninen Neuvosto: Ihmisarvolla ei ole hintalappua

”Kristillinen perintömme rohkaisee meitä avaamaan porttimme ja sydämemme hätää kärsiville. Näinä päivinä luoksemme tulevat pakolaiset antavat meille mahdollisuuden kohtaamiseen. Pelko määrää liian usein suhdettamme toisiin ihmisiin.”

Näin toteaa Suomen Ekumeeninen Neuvosto tänään julkaisemassaan pakolaistilannetta käsittelevässä kannanotossa. Neuvoston syyskokous on koolla Porissa tänään ja huomenna 26.–27. lokakuuta.

”Saatamme pelätä, että auttaminen vaarantaa oman hyvinvointimme ja vaurautemme. Jos annamme vallan pelolle, se vie tilaa rakkaudelta ja luo uhkakuvia”, kannanotossa sanotaan.

Neuvoston muistuttaa, että ihmisen arvolle ei voi asettaa hintalappua. Turvapaikanhakijoiden vastaanottamista ei voi pelkistää numeroiksi, kustannusten ja hyötyjen laskelmaksi.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet neuvoston nykyinen puheenjohtaja piispa Teemu Sippo, pääsihteeri Heikki Huttunen sekä marraskuun alussa tehtävänsä aloittavat uusi pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen.

Suomen ekumeeninen neuvosto valitsi tänään myös uuden puheenjohtajan. Puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti arkkipiispa Kari Mäkinen. Hän aloittaa kolmivuotisen kautensa vuoden 2016 alussa.

Lue myös:

Heikki Huttunen: ”Jos EKK:ta ei olisi olemassa, se pitäisi keksiä”

Mari-Anna Pöntinen SEN:n pääsihteeriksi

Edellinen artikkeliKirkolle valitaan uudet päättäjät helmikuussa 2016
Seuraava artikkeliArkkipiispa Leo: Uskonnonopetuksen uudistajia ei kiinnosta vähemmistöjen ääni

Ei näytettäviä viestejä