Mari-Anna Pöntinen SEN:n pääsihteeriksi

Pastori, teologian tohtori Mari-Anna Pöntinen on valittu Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) pääsihteeriksi viisivuotiskaudeksi marraskuun alusta lähtien.

Pöntinen valittiin tehtävään tänään maanantaina SEN:n kevätkokouksessa Helsingin Kontulan helluntaiseurakunnan Metrokappelissa.

Mari-Anna Pöntinen toimii Suomen Lähetysseuran teologisena erityisasiantuntijana. Hän on kehittänyt lähetysteologista ajattelua yhteistyössä kansainvälisen ekumeenisen tutkijaverkoston, suomalaisten kollegojen ja kirkollisten toimijoiden kanssa.

Pöntinen on SEN:n kuudes päätoiminen pääsihteeri. Toimi on määräaikainen ja kausi on viisi vuotta. Yhden viisivuotiskauden jälkeen henkilö voidaan valita vielä toiseksi kaudeksi.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on perustettu vuonna 1917. Päätoimisen pääsihteerin SEN sai, kun Risto Cantell (evl) valittiin tehtävään vuonna 1971. Hänen jälkeensä pääsihteerinä ovat toimineet Inga-Brita Castrén (evl) 1974–1984, Jaakko Rusama (evl) 1984–1993 ja Jan Edström (bapt) 1993–2006. Nykyinen pääsihteeri Heikki Huttunen (ort) aloitti vuonna 2006.

Heikki Huttusen toinen toimikausi olisi päättynyt ensi vuonna, mutta hän jättää toimen lokakuun lopussa ja siirtyy Helsingin ortodoksisen seurakunnan monikulttuurisen työn papin toimeen.

Lue lisää Mari-Anna Pöntisen taustasta täältä.

Kuva: Varpu Heiskanen

Edellinen artikkeli500 ihmisen ketju avasi Kutsu 2015 -teemavuoden Lohjalla
Seuraava artikkeliUlkomaanapu lähettää asiantuntijoita Nepaliin

Ei näytettäviä viestejä