STT: Yli 30 ihmistä saa syytteen Marjaana Toiviaisen kunnian loukkaamisesta

Yli 30 ihmistä joutuu syytteeseen pastori Marjaana Toiviaisen kunnian loukkaamisesta. Asiasta kertoo STT, jonka uutisen ovat julkaisseet muun muassa Ilta-Sanomat ja MTV3.

STT:n mukaan syyttäjä on nostanut runsaat kolmekymmentä syytettä epäillyistä kunnianloukkauksista ja yhdestä laittomasta uhkauksesta.

Syytteiden sisältö ei ole vielä julkinen, mutta jutussa tehdyt syyttämättäjättämispäätökset ovat. Niiden mukaan Toiviainen joutui keväällä 2017 laajan epäasiallisen, osin uhkaavan ja loukkaavan kirjoittelun kohteeksi.

– Kirjoitukset ovat pääosin liittyneet samaan aikaan käytyyn maahanmuutto- ja turvapaikka-aiheiseen yleiseen keskusteluun sekä Toiviaisen aktiiviseen rooliin sen yhteydessä, eräässä päätöksessä sanotaan STT:n mukaan.

Syyttäjä Juho-Mikko Hämäläisen syyttämättäjättämispäätökset liittyvät arvosteluun, joka kohdistuu Toiviaisen tehtävään pappina. Kunnianloukkauksena ei laissa pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn muun muassa julkisessa virassa tai tehtävässä.

Syyttäjä Hämäläinen kommentoi asiaa STT:lle yleisellä tasolla todeten, että syytteissä on kyse arvostelusta, joka ei millään tavalla liity Toiviaisen toimintaan pappina, vaan suoraan hänen henkilöönsä.

Kunnianloukkauksesta voidaan tuomita lain mukaan sakkoja. STT:n mukaan asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa aikaisintaan ensi keväänä.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Kapituli piti Marjaana Toiviaisen käyttäytymistä ja toimintatapoja joiltain osin moitittavina

STT: Käräjäoikeus tuomitsi pappi Marjaana Toiviaisen sakkoihin – ei noudattanut poistumiskäskyä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.