Sleyllä alijäämää viime vuonna kaksi miljoonaa euroa – "Älyttömän kova vuosi"

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) hallitus hyväksyi huhtikuussa tilinpäätöksen, jonka mukaan viime vuoden tilikausi oli noin kaksi miljoonaa euroa alijäämäinen. Asia selviää Sleyn tiedotteesta. Hyväksymisen jälkeen tilinpäätös lähtee vielä tilintarkastajille ja sen jälkeen kesäkokoukselle.

Syynä alijäämään ovat kaksi suurta tilahanketta, uusien työntekijöiden palkkaus ja muutokset testamenttituloissa, kertoo Sleyn hallintojohtaja Heikki Kymäläinen Kotimaa24:lle.

– Me olemme viime vuoteen tyytyväisiä. Se oli älyttömän kova vuosi, ja kaikki tavoitteet on saatu maaliin. Luther-kirkko Helsingissä palautettiin toimintaan ja Armon kappeli Kokkolassa käynnisti toimintansa. Samalla saimme pitkän ja vaikean prosessin jälkeen realisoitua entisen kiinteistömme.

Samanaikaisesti kustannuksia on kasvattanut uusien työntekijöiden rekrytointi, Kymäläinen kertoo. Tulopuolella taas vaikutti testamenttitulojen pieneneminen. Viime vuonna testamenteista tuli alle 100 000 euroa, kun vuonna 2015 niistä kertyi Sleylle yli 950 000 euron tulot.

Alijäämä on syntynyt pääosin investoinneista, ja sitä on tehty tietoisesti, kertoo Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä Kotimaa24:lle. Siihen on hänen mukaansa tarkoitus reagoida jollakin tapaa.

– Tavoitteena on tehostaa niin varainhankintaa kuin omaa toimintaakin.

Alijäämäinen tulos ja vaikeat taloudelliset olosuhteet ovat näinä aikoina tuttuja monelle hengelliselle järjestölle, Säilä luonnehtii.

– Itse kullakin järjestöllä voi olla hyviä perusteita ja taustoja, miksi tilanne on niin kuin on. Me olemme tehneet investointeja, ja tilinpäätös on siksi rujomman näköinen. Olemme toiveikkaita tulevaisuuden suhteen, että näistä investoinneista tulisi jotain takaisin. Jos ei rahassa, niin pelastuneissa ihmissieluissa.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Lue myös:

Luther-kirkko ehdolla EU:n kulttuuriperintöpalkinnon saajaksi – tältä siellä näytti vuonna 1932

Sley siunasi entisen bingohallin kappelikseen Kokkolassa

Taloudellinen tuotto on hengellisillä kesäjuhlilla vain sivuasia

Sleyn johtajat puolustavat kalliita toimitilahankkeita

Huovinen Luther-kirkossa: "Ravintolatoiminta" jatkuu yhä