Sleyn johtajat puolustavat kalliita toimitilahankkeita

Virroilla vietetään parhaillaan evankelisen herätysliikkeen Evankeliumijuhlaa. Resurssien jakamisesta kehkeytyi kiivas aluepoliittinen keskustelu Sleyn vuosikokouksessa lauantaina.

Helsingissä helluntaina käyttöönotettu Luther-kirkko ja Kokkolaan rakennettava Armon kappeli ovat vaatineet paljon evankelisen liikkeen resursseja. Jotkut ovat kokeneet, että voimavaroja ei ole jaettu tasapuolisesti.

Tyytymättömyys purkautui Evankeliumijuhlan yhteydessä lauantaiaamuna pidetyssä Sleyn vuosikokouksessa. Kokousväen joukosta noussut kritiikki kiertyi Sleyn hallituksen keväällä tekemään päätökseen olla jatkamatta määräaikaisen Etelä-Savon ja Kymenlaakson piirivastaavan työsopimusta.

Hintansa arvoisia hankkeita

Liikkeen toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski, kotimaantyönjohtaja Juhana Tarvainen ja hallituksen puheenjohtaja Ari Kuusela puolustivat kokouksessa johdon linjauksia.

Heidän mielestään toimitilahankkeet ovat tärkeitä ja hintansa arvoisia. Ne ovat myös merkkejä uskosta siihen, että liike kykenee kasvamaan ja tavoittamaan uusia ihmisiä.

– Haluamme suuntautua aktiivisesti ulospäin. Meillä on muuttumaton sanoma, josta haluamme pitää kiinni. Toimintatapoja tulee koko ajan tarkastella, vastaavatko ne tätä aikaa. Haluamme olla iloisesti esillä ykkösuutisen kanssa, emme suostu vetäytymään takavasemmalle, Ari Kuusela sanoi vuosikokouksessa pitämässään puheenvuorossa.

Hän loi uskoa Sleyn kohenevaan talouteen, mutta muistutti, että sen eteen on tehtävä paljon työtä.

‒ Tulokertymää on kasvatettava ja menojen suhteen on oltava tarkkana.

Sleyn eläkkeelle siirtyvän toiminnanjohtajan Lasse Nikkarikosken jälkeen uutena toiminnanjohtajana aloittaa syyskuun alussa Sleyn aluekoordinaattori, pastori Tom Säilä.

‒ Säilän johdolla Sley voi turvallisin mielin katsoa huomiseen. Hän on hyvä henkilöjohtaja, viisas ihmistuntija ja joukkuepelaaja, Kuusela kehui.

Lähetystyötä evankelioimattomille seuduille

Lähetystyöntekijä Jorma Arkkila paalutti lähetystyön lähtökohtia lauantain lähetysjuhlassa.

‒ Kristuksen tulee aina olla lähetystyön ytimessä, muuten se ei ole lähetystyötä.

‒ Meidän tulee hakeutua rohkeasti alueille, kansojen ja heimojen pariin, jossa Jumalan Karitsaa ja hänen ristintyötään ei vielä tunneta, Arkkila julisti Virtain puukirkon kupeeseen pystytetyltä lavalta.

Evankeliumijuhlan teemana on "Elävän veden virrat". Juhlat jatkuvat tänään sunnuntaina.

Lue lisää Evankeliumijuhlilta ensi torstaina ilmestyvästä Kotimaasta.

Kuvat: Philippe Guiessaz

Kuva 1: Evankelisten kotien nuoret juhlakonkarit Juulia Hotakainen Halsualta ja Matias Saarenpää Vetelistä tekivät juhlakentän takana sirkustemppuja.

Kuva 1: Sleyn itäisen alueen aluejohtaja Kirsi Ryösö (vas.) emännöi lähetysaiheista paneelikeskustelua lauantaina puolenpäivän helteessä. Mukana muun muassa lähetystyöntekijä Antti Saarenketo, kirkkovaltuutettu ja Tampereen hiippakuntavaltuuston jäsen Colette Roto, lähetystyöntekijä Jorma Arkkila ja meteorologi Jorma Tikkamäki.

Kuva 3: Sleyn lähetysjohtaja Pekka Huhtinen (toinen oikealta) iloitsee yhteydestä Evankeliumijuhlan ulkomaalaisten vieraiden kanssa. Kuvassa Etelä-Korean luterilaisen kirkon presidentti Kim Yu-seong ja varapresidentti Han Yong-bok sekä Myanmarin luterilaisen kirkon presidentti Martin LalThangliana.

Kuva 4: Evankeliumijuhlien juhlaravintola pystytettiin Rantatien alakoululle. Juhlien valmisteluun on osallistunut satoja talkoolaisia.