Sansan juhlakeräys tukee naisten radio-ohjelmia Intiassa

Sanansaattajat SANSA uusi205Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) lahjoittaa juuri käynnistyneen juhlakeräyksen varoja muun muassa Intiassa kuultavien naisten radio-ohjelmien tekemiseen.

Intiassa on 120 miljoonaa köyhyydessä elävää naista. Naiset syövät vähiten ja viimeisinä. He myös saavat vähiten terveydenhoitoa ja koulutusta. Maailman lapsista joka viides syntyy Intiassa. Lapsivuodekuolemista siellä tilastoidaan noin 27 prosenttia.

– Maassa, jossa tyttösikiöitä abortoidaan ja naiset ovat vaarassa niin kotona kuin kadullakin, tarvitaan radio-ohjelmaa, joka tuo toivoa, sanoo hindinkielisen naistenohjelman toimittaja Meena Raj.

Intia on Sansan tärkein työalue, jossa tehtävää radiotyötä järjestö on tukenut jo 25 vuoden ajan. Naistenohjelmia Sansa tukee hindin, gujaratin ja tamilin kielillä, muita ohjelmia 15 kielellä. Ohjelmat tuottaa ja radioi TWR-Intia.

– Suurin osa radiokuuntelijoistamme on kastittomia. Vaikka kastilaitos on kielletty, syrjintä syntyperän perusteella jatkuu. Keräyksen ja juhlavuoden teema Rajattomia lahjoja kuvastaa, kuinka evankeliumi ylittää rajoja median avulla. Visiomme on tarjota evankeliumi kahden miljardin ihmisen ulottuville vuoteen 2015 mennessä, kertoo medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Sansa tukee Intiassa myös luterilaisten kirkkojen mediakoulutusta.  

Sansan juhlakeräys jatkuu koko vuoden. Keväällä varoja kerätään Intiaan, kesällä Aasian suurkaupungeissa tehtävään kristilliseen mediatyöhön ja loppuvuodesta Keski-Aasian mediatyöhön. Keräystavoite on 400 000 euroa.

Sansa on Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka perustettiin vuonna 1973. Se tukee kristillistä mediatyötä 43 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa.

Edellinen artikkeliLuojalle häätö lastenlaulusta – näin kommentoi sanoittaja
Seuraava artikkeliKylliäinen haastaa kirjassa: ”Opillinen ajattelu ei kiinnosta enää ketään”

Ei näytettäviä viestejä