Rukoilumainos nosti raivokkaan väittelyn uskonnon roolista Britanniassa

Englannin kirkko puolustaa lyhyttä mainosfilmiä, jonka oli tarkoitus antaa lyhyt hiljentymishetki uuden Star Wars: The Force Awakens -elokuvan aluksi.

Elokuva tulee teattereihin 18.12. Useimmat Britannian elokuvateatterit ovat jo ennakkoon kieltäytyneet esittämästä mainosta, kertoo The New York Times.

Minuutin mittainen mainosfilmi perustuu Isä meidän -rukoukseen ja siinä näytetään eri-ikäisiä kristittyjä rukoilemassa julkisesti ja yksin. Se alussa esiintyy Canterburyn arkkipiispa Justin Welby.

Mainoksen hyllyttäminen on nostanut Britanniassa raivokkaan väittelyn uskonnon roolista. Englannin kirkko hämmästelee hyllyttämispäätöstä ja sanoo, että sillä on pelottava vaikutus sananvapauteen. Maanantaina pääministeri David Cameron yhtyi kirkon kantaan. Hän piti päätöstä ”naurettavana”.

Mainoksen hyllytyspäätöksen teki Digital Cinema Media, joka oman ilmoituksensa mukaan käsittelee 80 prosenttia brittiläisten elokuvateattereiden mainoksista. Yhtiön mukaan sen linjaan ei kuulu poliittisen tai uskonnollisen sisällön esittäminen elokuvateattereissa, koska ne voidaan kokea loukkaavina.

Anglikaanikirkon viestintäjohtaja pastori Arun Arora sanoi The Telegraphille, että samalla logiikalla elokuvateattereiden pitäisi kieltää kaikki joulumainokset.

– Jos he haluavat johdonmukaisesti jättää pois mainokset, jotka liittyvät uskontoon, mielestäni heidän pitäisi peruuttaa kaikki mainokset, jossa mainitaan joulu.

Britannian kansallisen sekulaariyhdistyksen toimitusjohtaja Keith Porteous Woodin mukaan mainos ei ollut yhdistyksen mielestä loukkaava eikä yhdistys vastusta sitä periaatteessa: Hän kuitenkin pitää todennäköisenä, että sen esittäminen johtaisi oikeustoimiin, jos samalla estettäisiin mainosfilmit muilta uskonnollisilta ryhmiltä.

– Jos Digital Cinema Media näyttää tämän mainoksen, on mahdollista, että sen täytyy esittää jatkossa myös kiistanalaisten uskontojen ja jopa lahkojen mainosfilmejä.

Kuva: ruutukaappaus

Edellinen artikkeliSote laittaa seurakuntienkin 
sopimukset uusiksi
Seuraava artikkeliVäitös: Venäjällä syntyi uusi ”avioeromalli”

Ei näytettäviä viestejä