Porvoolainen Sancti Amici & Laluluyhtye Frida ovat vuoden musiikkiryhmä

Porvoolainen nuorisokuoro Sancti Amici ja sen piiristä muodostunut lauluyhtye Frida on valittu Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmäksi 2020. Kyseessä on Kirkkomusiikkiliiton myöntämä tunnustus kirkkomusiikin piirissä tapahtuvasta ansiokkaasta toiminnasta. Valinnan teki Kirkkomusiikkiliiton hallitus.

Sancti Amici on klassiseen musiikkiin suuntautunut Porvoon suomalaisen seurakunnan nuorten kuoro, jossa laulaa 12 nuorta naista. Fridassa laulajia on seitsemän.

Kirkkomusiikkiliiton valinnassa painoi ryhmän korkea taiteellinen taso. Omalla esimerkillään kuoro ja sen johtaja Minna Wesslund osoittavat innostavasti, kuinka korkeatasoista musiikkia toteutetaan kirkon musiikkitoiminnan piirissä.

Kuoro luo mahdollisuuden kirkkomusiikkiharrastamiselle nuorten ikäryhmässä.

– Nuoret ovat kirkkomusiikkitoiminnassa valitettavan usein väliinputoajia. Kanttori Minna Wesslund on omalla esimerkillään näyttänyt, että myös nuorten musiikkitoimintaa voi ja kannattaa toteuttaa seurakuntien musiikkitoiminnan piirissä, sanoo Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Jonna Aakkula.

– Porvoon esimerkki voi rohkaista kanttoreita eri puolilla Suomea rakentamaan polkuja musiikinharrastamiselle lapsuudesta aikuisikään saakka. Pitkäjänteinen työ on kantanut täällä hedelmää.

Tunnustukseen kuuluu konsertti Pohjoismaisessa Kirkkomusiikkisymposiumissa Helsingissä ensi syksynä, 1 000 euron varaus konsertin kuluihin sekä 500 euron rahapalkinto.

Kuva: Kirkkomusiikkiliitto. Vuoden musiikkiryhmä 2020 Sancti Amici & Frida

Lue myös:

Alavan kirkkokuoro Kuopiosta on Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä 2018

Seinäjokelainen lapsikuoro Solina on vuoden kirkkomusiikkiryhmä

Turun tuomiokirkon nuorisokuorosta vuoden musiikkiryhmä