Seinäjokelainen lapsikuoro Solina on vuoden kirkkomusiikkiryhmä

Seinäjokelainen lapsikuoro Solina on vuoden 2017 kirkkomusiikkiryhmä, kertoo Suomen Kirkkomusiikkiliitto tiedotteessaan. Solina on kasvanut kymmenessä vuodessa ilmiöksi, joka kokoaa joka viikko lähes kaksisataa lasta laulamaan.

”Perinteisen kuoroharjoituksen sijaan Solina-kuoron harjoitus muistuttaa suurta, yhteisöllistä laulutilaisuutta, jossa musiikin riemu on keskiössä. Solina-kuorolaiset ovat pääsääntöisesti alakouluikäisiä. Yläkouluikäiset nuoret voivat jäädä toimimaan kuoron avustajina erilaisissa vastuutehtävissä ja heidän merkityksensä kuoron pyörittämiselle on aivan keskeinen”, tiedotteessa kerrotaan.

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry on valtakunnallinen keskusjärjestö, joka herättää ja ylläpitää kiinnostusta kirkkomusiikkiin, edistää maan kirkkomusiikkitoiminnan kehitystä sekä tukee ja ohjaa kirkkomusiikkityötä.

Liiton mukaan seurakuntien piirissä musiikkia harrastaa noin 50 000 suomalaista. Musiikkityö onkin kirkon vapaaehtoistoiminnan osallistujamäärältään suurin muoto. Lisäksi seurakunnissa työskentelee yli tuhat kanttoria, korkeasti koulutettua musiikin ammattilaista.

Lue myös:

Turun tuomiokirkon nuorisokuorosta vuoden musiikkiryhmä

Edellinen artikkeliTampereen hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliJutta Urpilainen reformaatiosta: On tärkeää uudistua ja pitää huolta lapsista ja yhteiskunnasta

Ei näytettäviä viestejä