"Parisuhde voi joutua lujille" – Kirkon perheneuvonta auttaa nyt ja poikkeustilan jälkeen

Kirkon perheneuvonta tukee maksutta myös poikkeustilan aikana, pääsääntöisesti etäyhteyksien välityksellä. Toiminta jatkuu ennestään asiakkaina olevien parien ja perheiden kanssa, mutta myös uudet asiakkaat voivat hakea apua parisuhteen ja perheen vaikeuksiin, Kirkon viestintä kertoo tiedotteessaan.

– Asiakkaat ovat olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä, ettei perheneuvonnan aikaa siirretä, vaan sitä tarjotaan tässä tilanteessa videovälitteisesti tai puhelimitse, perheasioiden ja perheneuvonnan johtava asiantuntija Sari-Annika Pettinen Kirkkohallituksesta sanoo tiedotteesta.

Osa asiakkaista on kuitenkin perunut aikojaan, joten myös uusille ihmisille on tilaa.

– Parisuhde voi joutua lujille tilanteessa, jossa on paljon huolta ja uuden arjen rakentaminen vie voimavaroja ja energiaa. Tarve perheneuvonnalle ei ole vähentynyt, pikemminkin päinvastoin. Myös vertaisryhmiä on avattu verkossa tapahtuviksi, Pettinen kertoo.

Hänen mukaansa perheitä halutaan tukea jo poikkeustilan aikana, etteivät vaikeudet kasautuisi ja vaikeutuisi.

Kirkon perheneuvonnassa varaudutaan perheneuvonnan kasvavaan tarpeeseen myös poikkeustilanteen jälkeen.

Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksia on 41 ja niissä työskentelee yli 180 työntekijää. Perheneuvonnassa on mahdollista keskustella ammattilaisen kanssa parisuhteen ja perheen vaikeuksista tai oman elämän solmukohdista. Asiakkaaksi voi tulla yksin tai yhdessä puolison tai muun läheisen kanssa.

Valtaosa perheneuvonnan asiakkaista on työikäisiä lapsiperheiden vanhempia. Vuonna 2019 kirkon perheneuvonnassa tavattiin noin 18 500 asiakasta yhteensä yli 90 000 kertaa.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.