Päivi Räsänen kuittaa arkkipiispa Tapio Luomalle kirkon Pride-kumppanuudesta: "Perustelu on ontuva"

Kristillisdemokraattien kansaedustaja Päivi Räsänen lähetti arkkipiispa Tapio Luomalle avoimen kirjeen, jossa hän kritisoi kirkon päätöstä lähteä Pride-tapahtuman yhteistyökumppaniksi. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Arkkipiispa Luoma vastasi Räsäselle. Luoma perusteli, miksi kirkko on tapahtumassa mukana. Uutisen aiheesta voi lukea täältä.

Nyt Räsänen puolestaan vastaa blogissaan arkkipiispalle.

"Arkkipiispa perustelee hyväksyntäänsä kirkon Pride-kumppanuudelle piispainkokouksen selonteolla, jonka mukaan kirkko on kaikkia varten ja kaikki ovat tervetulleita kirkon toimintaan. Perustelu on ontuva", Räsänen kirjoittaa.

Räsäsen mukaan Pride-tapahtuman takana on ideologia, jossa ei ole tilaa sellaiselle arvopohjalle, jossa avioliitto rajataan ainoastaan naisen ja miehen väliseksi ja jossa "homoseksuaalisuuden harjoittaminen nähdään Jumalan tahdon vastaisena".

"Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon Raamattuun perustuvaa arvopohjaa on mahdotonta sovittaa yhteen", Räsänen päättää kirjoituksensa.

Kuva: Kansanedustaja Päivi Räsäsen verkkosivut

Lue myös:

"Kyse ei ole kannanotosta avioliittolakiin" – Arkkipiispa vastaa Päivi Räsäselle

Kommentti: Päivi Räsänen liittyi kirjelmöijien joukkoon – tällaisia avoimia kirjeitä on lähetetty arkkipiispalle

Neljä kirkkoherraa tyrmistyi Priden tukemisesta: "Kirkkohallituksen johtoryhmä käveli Raamatun sanan yli"

Suomen evankelis-luterilainen kirkko virallisesti Helsinki Priden tukijaksi – "Kirkko haluaa elää kaikkien lähimmäistemme rinnalla"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.