"Kyse ei ole kannanotosta avioliittolakiin" – Arkkipiispa vastaa Päivi Räsäselle

Arkkipiispa Tapio Luoma vastaa kansanedustaja Päivi Räsäselle tämän lähettämään avoimeen kirjeeseen. Kirjeessä Räsänen paheksui sitä, että kirkko on virallisesti tukemassa Helsinki Pride -tapahtumaa.

"Hyvä Päivi Räsänen. Kiitos avoimesta kirjeestäsi. Siinä puet sanoiksi tunteita ja ajatuksia, joita epäilemättä monen kirkkomme jäsenen mielessä on viime päivinä liikkunut", Luoma aloittaa vastauksensa.

Kirkon osallistumisesta Prideen päätti Kirkkohallituksen johtoryhmä. Luoma kertoo olleensa etukäteen tietoinen, että Kirkkohallitukselle oli tullut pyyntö tukea tapahtumaa. Luoma sanoo luottavansa työtoveriensa harkintaan.

"Kyse ei ole kannanotosta avioliittolakiin vaan siihen, että kirkon sanoma kuuluu kaikille. Piispainkokous on todennut avioliittoselonteossaan vuonna 2016, että kirkko on kaikkia varten ja että samaa sukupuolta olevat parit ovat tervetulleita kaikkeen kirkon toimintaan. Tätä periaatetta päätöksellä on haluttu toteuttaa", Luoma kirjoittaa.

Arkkipiispa on entisen kirkkoministerin kanssa samaa mieltä siitä, että viime kädessä asiassa on kyse raamattunäkemyksestä.

"Toivoisin, että Raamattua tunnettaisiin paremmin, sitä luettaisiin enemmän ja että sen viesti kuultaisiin herkemmin. Raamattu kertoo, että ihmiseksi syntyneenä Jumalana Jeesus on Herra. Häntä meidän tulee seurata myös siinä, kuinka kohtaamme toisemme", Luoma kirjoittaa.

Lopuksi Luoma muistuttaa, että kirkkoon kohdistuu monia odotuksia, joista osassa petytään.

"Kirkko ei ole koskaan täydellinen, koska se koostuu meistä epätäydellisistä ihmisistä. Vikoineen ja puutteineenkin se on yhteisö, jossa me syntiset turvaudumme Jumalan armoon ja rakkauteen. Toivon, että kirkkomme saisi jatkossakin olla hengellinen koti mahdollisimman monelle, myös Sinulle", Luoma kirjoittaa ja viittaa Räsäsen pohdintaan, vieläkö kirkkoon voi kuulua.

Arkkipiispa Luoman vastauskirje on julkaistu Kirkon viestinnän tiedotteena.

Kuva: Jani Laukkanen

Lue myös:

Kommentti: Päivi Räsänen liittyi kirjelmöijien joukkoon – tällaisia avoimia kirjeitä on lähetetty arkkipiispalle

Suomen evankelis-luterilainen kirkko virallisesti Helsinki Priden tukijaksi – "Kirkko haluaa elää kaikkien lähimmäistemme rinnalla"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.