Mysteerikuva: Piispa ja tytöt? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on koolla iso joukko tyttöjä. Mukana on myös mies, jonka tunnistaa piispaksi. Kuka hän on? Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuva oli Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäiviltä 1980-luvun lopulta tai 1990-luvun alusta (arvaus 1988). Useiden tunnistusten yhteistietona kuvassa ovat vasemmalta: Kylväjän lähetyssihteeri Liisa Kingma, koulutussihteeri Juhani Lindgren, Länsi-Japanin evankelis-luterilaisen kirkon edustaja Yoshiaki Hirono, Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Jokiranta ja lähetyssihteeri Urpo Kyyhkynen. Siunattavina alarivissä vasemmalta oikealle ovat: Yrjö ja Pirjo Laine välissään poikansa Mikael, sekä Satu Havu.

Tarkennus 16.4. julkaistuun kuvaan tuli entiseltä seurakuntanuorelta Tuula Ruoppa-Salolta: "Oulun keskustan seurakuntakodin vihkiäisissä äärimmäisenä oikealla on silloinen nuorisopappimme Urpo Kuusiniemi, ei Mikko Ihamäki, joka oli aiemmin syksyllä siirtynyt Herättäjä-Yhdistyksen lähetyspapiksi."

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.