Mysteerikuva: Mitä juhlitaan kukka­kimpuin? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on seitsemän henkilöä, neljä miestä ja kolme naista. Kaikki hymyilevät, mies papinpuvussa hillitymmin. Seurue seisoo pöydän edessä, pöydällä on kukkia. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useita vastauksia, joista pala palata saatiin kokoon selitys. Hanna Järviluoma kirjoitti: "Oikealla Oulaisten entinen kirkkoherra Heikki Huumonen, toinen oikealta on Aimo Käkelä ja kolmas saman seurakunnan entinen suntio Sakari Takalo-Eskola."

Lotta Gammelin kirjoitti: "Kynttelikön vieressä puhuu Martti Martikainen ja vieressä seisoo Maria Martikainen."

Tuula Aitto-Oja lisäsi edellisiin tunnistuksiin: "Martikaiset luovuttamassa [lähetys]kynttelikköä Oulaisten seurakunnalle."

Kuva lienee otettu 1982.

Lue myös:

Mysteerikuva: Kuka puhuu kyntteliköllä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Mysteerikuva: Mitä juhlitaan kukkakimpuin? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu