Mysteerikuva: Kuka puhuu kyntteliköllä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on viisi henkilöä, neljä miestä ja yksi nainen. Yki miehistä on papinpuvussa. Seurue on kerääntynyt kynttelikön ympärille saarnatuolin juurelle. Yksi miehistä pitää puhetta. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuva oli piispainkokouksesta. Moni tunnisti hahmoista osan. Kokonaan oikean rivin vasemmalta oikealle antoi Raimo Turunen: "Paavo Kortekangas, Samuel Lehtonen (selin), Olavi Rimpiläinen, Erik Vikström, Jorma Laulaja, Matti Sihvonen (selin), Kalevi Ylönen."

Myös kokouspaikka tunnistettiin. Se oli istuntosali Kirkkohallituksen entisissä tiloissa Katajanokalla. Piispainkokouksen nykyisen pääsihteerin Kari Kopperin mukaan varmoja tuntomerkkejä ovat ainakin lattia, mikrofonit ja pöytä.

Lue myös:

Mysteeri­kuva: Ketkä seisovat vakavina? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!