Mysteeri­kuva: Ketkä seisovat vakavina? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on seitsemän miestä. Viiden kasvot näkyvät, kaksi on selin. Useammalla on kaulassaan iso risti. Yksi miehistä on sotilasasussa. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edelliseen mysteerikuvaan tuli runsaasti tunnistuksia. Reijo Junttila tunnisti itsensä:

"Kuva on otettu Ruukin seurakuntatalon käyttöönottojuhlassa joskus 90-luvun alussa. Nainen on lasiteoksen tekijä [yhdysvaltalaissyntyinen] lasitaiteilija Mary Jane Gregory. Mies on kirkkoherra Reijo Junttila. Ruukki kuuluu nykyään Raahen seurakuntaan ja Siikajoen kuntaan. Kirkkosalissa on toinenkin lasityö samalta taiteilijalta."

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Mysteerikuva: Ketkä seisovat vakavina? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu