Mysteerikuva: Mikä viisikko asetelmassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on viisi miestä ja ilmeisesti osin vielä viimeistelyä vaativa rakennus. Kolmella miehistä on hattu päässä, ja neljällä on niin sanottu popliinitakki, joten kesäpäivästä ei ole kyse. Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli runsaasti tunnistuksia. Hannu Mustakallio kirjoitti: ”Kuva on teologisten seurojen 100-vuotisjuhlaan liittyneestä symposiumista, jonka Suomen Kirkkohistoriallinen Seura ja Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura järjestivät Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa marraskuussa 1991. Puheenvuoroa käyttää professori Eino Murtorinne. Eturivissä ovat tohtorit Simo Peura ja Mikko Juva, seuraavassa rivissä professorit Jouko Sihvo ja Pentti Laasonen, lehtori Aino Laasonen, professori Kauko Pirinen ja piispa Aimo T. Nikolainen. Heidän takanaan ovat muiden muassa sosiaalineuvos Martti Voipio ja tohtori Yrjö Knuutila, seuraavassa rivissä professori Markku Heikkilä, dosentti Hannu Mustakallio, apulaisprofessori Juha Seppo ja rovasti Samuli Pentikäinen. Käytävän oikealla puolella ovat muiden muassa pastori Matti Poutiainen sekä tohtorit Heikki Kotila ja Immo Nokkala.”

Lisäksi kuvasta tunnistettuja henkilöitä ovat Jussi Murtorinne, Antti Elenius, Anssi Tietäväinen, Alpo Hukka ja Juhani Rajaniemi.

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä ihmis­joukko ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliLeppä­virran uusi kirkko­herra Kirsti Tapanainen on seura­kunnan oma pappi, entinen venäjän kielen kääntäjä ja Israelin-lähetti
Seuraava artikkeliKommentti: Pää­toimittajat kertovat uutuus­kirjassa, miten sanan­vapaus toteutuu Suomessa

Ei näytettäviä viestejä