Mysteerikuva: Mikä rivistö papereineen? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on yhdeksän henkilöä, seitsemän miestä ja kaksi naista. He istuvat rivissä käsissään paperipinot. Taustalla näkyy joulukuusi. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useita tunnistuksia. Hannu Sorri kirjoittaa: "Arvelen, että kuva on otettu Lahden perheneuvottelukeskuksen 20-vuotisjuhlista vuonna 1981. Henkilöt vasemmalta alkaen vt. perheneuvoja Teuvo Ahtiainen, perheneuvoja Hanna-Liisa Konttinen, vastaanottotyöntekijä Esteri Kääriäinen, kirkon perheasiain toimikunnan koulutussihteeri Tuomo Weckroth (Lahden perheasiankeskuksen johtaja 1970–78), perheneuvoja Airi Nortia (Lahden perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja 1962–70), Lahden perheneuvottelukeskuksen johtaja Harto Maunuksela. Veikkaan, että pantakauluksinen pappi oikealla on rovasti Erkki Vuornos. Hän oli perheneuvottelukeskuksen perustamisen aikaan Keski-Lahden kappalainen. Arvelen, että Vuornos olisi saattanut olla Lahden perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunnan ensimmäinen puheenjohtaja."

Lue myös:

Mysteerikuva: Mitä juhlitaan kukka­kimpuin? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!