Mysteerikuva: Mikä diili kyseessä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on kolme miestä, joista kaksi paiskaa kättä ja hymyilee kameraan päin. Kolmas mies seisoo taustalla todistamassa tilannetta. Aivan kuin syntymässä olisi jokin sopimus, diili. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli paljon tunnistuksia. Hilkka Toikka kirjoitti: "Valtakunnallinen evankeliumijuhla, olisiko Vammalassa 1988. Ja Hannu ja Elina Heikkilä etujoukoissa. Lasten perinteinen lippukulkue menossa."

Raimo Turunen kirjoitti leikkisästi kuvan lapsista: "En tunne ketään, mutta vuosiluvun perusteella tuossa on jokunen Mika, Marko, Jari, Juha, Pasi, Janne, Sari, Minna, Satu, Päivi, Kirsi ja Jaana."

Kuvassa oleva pappi, Hannu Heikkilä, kirjoitti:

"Olipa eilen hauska matkan alku. Olin ollut lapsenlapsia hoitamassa Vaasassa, istahtanut junaan ja avannut puhelimen netin Kotimaan sivuja katsoakseni. Ensimmäisenä putkahtikin näkyviin 'oma perhekuva' vuosikymmenten takaa. Kysymyksessä on valtakunnallinen evankeliumijuhla Vammalassa muistaakseni vuonna 1988. Kuvaan mahtuu koko perheemme, vaimoni Elina Heikkilä, minä Hannu Heikkilä, kaksi tyttöämme meidän välissämme ja poikamme vaunuissa lippua heilutellen. Itse olin lastenjuhlien vetäjä ja tässä ilmeisesti marssittiin lastenjuhlapaikalta pääjuhlapaikalle. Hauskuus syntyi siitä, että olin tosiaan juuri ollut hoitamassa tuon keskimmäisen lapsemme lapsia, jotka ovat nyt aivan samassa iässä kuin omat lapsemme tuossa kuvassa. Itse jäin vuosi sitten eläkkeelle Sastamalan seurakunnan kappalaisen virasta."

Evankeliumijuhlat pidettiin 1988 Vammalassa teemalla "Taivas on auki".

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä joukko heiluttaa lippuja? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

­­***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.