Mysteerikuva: Ketkä seisovat alttarilla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on yksi mies ja neljä naista. Miehellä on papinpuku, kolmella naisista virkapuku. Kaikki seisovat alttarin edessä. Alttarikaiteella näkyy ehtoollispikareita. Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Vastauksia saatetaan käyttää lehdessä ja verkossa tunnistuksen yhteydessä.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli monta vastausta. Raine Haikarainen kirjoitti: "Kyseessä on Livingstone-yhtyeen esikois-LP:tä Aamu saapuu kaupunkiin (1982) varten otettu promokuva. Vasemmalta Pekka Ruuska (laulu, kitara), Pekka Suomela (koskettimet), Simo Säde (1961–2020) (basso), Marja-Leena Säde (o.s. Vaaranen) (taustalaulu) ja Kari Laakso (rummut)."

Tapani Nuutinen kirjoittaa: "Levyltä löytyi muun muassa kappale Kuljeta ja johda, jota lauletaan edelleenkin paljon. On julkaistu mm. Nuoren seurakunnan veisut -kirjassa."

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä viisikko asetelmassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Keillä on paperit käsissään? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Minkä kirkon lähellä ollaan? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.