Mysteerikuva: Mikä viisikko asetelmassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Seppo J. J. Sirkka

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on joukko nuoria ihmisiä. Kuva on asetelmallinen eli se on otettu varta vasten jotain tarkoitusta – kuten lehdistöä – varten. Tunnistatko kuvassa näkyvän porukan? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistako kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Vastauksia saatetaan käyttää lehdessä ja verkossa tunnistuksen yhteydessä.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useita vastauksia. Jaakko Heinimäki kirjoittaa: "Kuva lienee Neitsytpolulta Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta. Oikealla silloin dekaanina toiminut kirkkohistorian professori Pentti Laasonen. Toisena vasemmalla, valkoisessa puvussa, on Markku Ahlstrand. Vaalean naisen takana näkyy todistustaan (?) pitelevä Olavi Saurio."

Laasosta kättelevä nainen tunnistettiin Hanna Niemeksi ja vasemmalla oleva mies Kari Ahtiaiseksi. Taulun edessä olevaa naista arveltiin Anne-Maria Rämöksi.

Kuva on publiikista eli valmistujaisjuhlasta ja se on otettu 1990.

Lue myös:

Mysteerikuva: Keillä on paperit käsissään? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.