Mysteerikuva: Minkä kirkon lähellä ollaan? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuva on tavallista vanhempi, se on napattu arvatenkin joskus viime vuosisadan alkupuolella. Mutta missä ja milloin? Tunnistatko kuvassa näkyvän kirkon? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistako kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan ja siinä olevat henkilöt tunnisti muun muassa Seija Saatio:

”Kuva on otettu 1987 kesäkuussa Tunturihotelli Vuontispirtin avajaisissa Enontekiöllä, vasemmalla Aatu Heikkilä, rakennusmestari Rovaniemeltä, sitten Vuontispirtti Oy:n toimitusjohtaja Heimo Karjalainen, sitten Enontekiön kirkkoherra Jorma Juutilainen ja hänen vaimonsa Marketta Juutilainen (selin). Nainen kansallispuvussa Aulikki Pöyhtäri vierellään miehensä Muonion kirkkoherra Tuomas Pöyhtäri, kättelemässä piispa Olavi Rimpiläinen, oikealla olevaa miestä en tunnistanut.”

Vuontispirtti Oy:n omistajina on noin 30 seurakuntaa, suurimpana omistajana Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä kokoontuvat kelotalolla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKatolinen pappi Oskari Juurikkala Ranskan skandaalista: Perinteisissä katolisissa maissa papin rooli on vääristynyt
Seuraava artikkeliHyväksi­käyttäjä voi selittää tekojaan ajatus­vääristymillä tai kieltää tapahtuneen kokonaan, sanoo THL:n johtava asian­tuntija Taina Laajasalo

Ei näytettäviä viestejä