Mysteerikuva: Ketkä ovat pöydän takana? – Katso myös kahden edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Olli Seppälä

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on neljä miestä. Yksi miehistä seisoo ja pitää puhetta. Kolme muuta seuraa tilannetta. Takaseinällä on valokuvia arvatenkin kirkkoherroista. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edelliseen mysteerikuvaan tuli runsaasti vastauksia Jaakko Rusama kirjoitti: "Matti Ahde, Olavi Lähteenmäki, Kalevi Kivistö, Mikko Juva, Elly Sigfrids, Orvokki Kangas ja taustalla Raino Westerholm. Siis ainakin kolme teologia. Vasemmalla ministeri Kristian Gestrin."

Puheenpitäjäksi tunnistettiin Aarne Laurila, kansavalistusseuran toiminnanjohtaja. Tilanteeksi arveltiin kirkko- ja valtio -komitean mietinnön luovutusta 1977.

Toissaviikkoisen kuvan tunnistus

Kaksi viikkoa sitten olleeseen mysteerikuvaan ei tullut määräaikaan mennessä yhtään tunnistusta. Nyt tuli parikin. Asko Alajoki kirjoittaa:

Sain Pekka Simojoelta viestin, että etkös sinä ole Kotimaa-lehden 22.6. [verkossa 17.6.] mysteerikuvassa. En ollut tätä kuvaa lehdessä nähnyt. Tunnistan kuvassa itseni ja vieressä on Minna-Liisa Kestilä. En tiedä hänen nykyistä sukunimeään. Kaksi muuta naista ovat tutun näköisiä. Nimiä en muista. Ilmeisesti kuva on otettu jossain Helsingissä Operaatio Mobilisaation (OM) lähetyslaiva Douloksen vierailun aikana vuonna 1984. Minna-Liisa Kestilä oli Doulos laivan työntekijänä vuosina 1984–1985. Olisikohan, että kaksi muuta naista olisivat kuuluneet Doulos laivan miehistöön ja eivät ole suomalaisia? Olin tuohon aikaan OM:n toiminnanjohtaja ja mukana kaikessa OM:n työssä Suomessa ja ulkomailla."

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä yhden kerran. Antoisia lukuhetkiä!