Mysteerikuva: Ketä onnitellaan kukkakimpun kera ja miksi?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on etualalla kolme henkilöä, kaksi miestä ja yksi nainen, joka onnittelee toista miehistä kukkakimppu kädessään. Taustalla istumassa näkyy viisi ihmistä. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen mysteerikuvan ratkaisu

Edellisen mysteerikuvan tunnistivat talkoot järjestänyt Alpo Järvi ja Kaarina Saurama, joka kirjoittaa:

”Kuva on Karhunmäen kansanopiston pihapiiristä ’kökkä’-tilanteesta. Opisto \n>sijaitsee Lapualla ja on nykyiseltä nimeltään Vapaa-ajankeskus Wanha Karhunmäki. Kuva on todennäköisesti muutaman vuosikymmenen takaa miesten iästä päätellen. Tunnistan varmasti miehistä neljä: Toinen vasemmalta on veljeni Arvi Kontola, hänestä seuraava Vilho Keltto. Viides mies vasemmalta on Alpo Järvi ja seitsemäs Paavo Alpia.”

Kuva on vuodelta 1991 ja meneillään olivat talkoot Herättäjä-Yhdistyksen toimintakeskuksen tilojen uudistamiseksi Karhunmäessä.

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Monta syytä syödä perunaa pastan sijaan
Seuraava artikkeliSeinäjoen kaupunginteatterin Patruunatehdas on hieno kuvaus koko maata koskettaneesta tragediasta ja siitä selviytymisestä

Ei näytettäviä viestejä