Mysteerikuva: Ketkä seitsemän hyväntuulista miestä sahaavat lautoja?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on seitsemän miestä. He ovat työvaatteissa ja hyväntuulisesti sahaamassa lautoja. Taustalla näkyy kuusimetsä. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen mysteerikuvan vastaus

Viime viikon mysteerikuvassa oli teologikurssi 1933. Kuva Helsingin tuomiokirkon edustalla otettiin kurssikokouksessa vuonna 1993.

Kuvasta tunnistettiin monta hahmoa. Simo S. Salo tunnisti eturivistä piispa Erkki Kansanahon, jolla on käsi povessa, sekä tämän vierestä vaaleatakkisen Eero Mikkosen. Kristiina Kantanen tunnisti edestä oikealta Inga ja Erkki Sovijärven. Riitta Alaja tunnisti takarivistä oven kohdalla seisovan isänsä, piispa Osmo Alajan.

Edellinen artikkeliValtakunnallisiin kolehteihin ei muutoksia – eniten kohteita lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan
Seuraava artikkeliKlaus Härön uutuus on kaunis elokuva rakkaudesta ja kateudesta

Ei näytettäviä viestejä