Mysteerikuva: Kenen pää puuttuu? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuva näyttää erikoiselta. Kuvasta on leikattu pois naisen kasvot. Kyse tuskin on historian vääristämisestä, vaan siitä, että kasvokuvaa on tarvittu toisiin tarkoituksiin. Ennen toimituksissa tehtiin toisinaan myös näin. Keitä kuvan henkilöt ovat? Kuka mahdollisesti on kuvan päätön nainen?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Atte Matilainen

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli pari oikeaa tunnistusta.

Antti Luoma kirjoitti näin: ”Kuvassa on vasemmalta Kosti Laitinen, Risto Lehtonen ja Leino Hassinen. Kuva on otettu Inkerinmaalla, Kelton kirkon alttarilla todennäköisesti toukokuussa 1993, kun Hassinen vihittiin Inkerin kirkon ensimmäiseksi piispaksi. Laitinen ja Lehtonen edustivat tuolloin vihkitilaisuudessa Suomen kirkkoa. Lehtonen Kirkon Ulkomaanavun johtajana ja Laitinen sen Baltia-projektin projektisihteerinä olivat toimineet keskeisesti inkeriläisseurakuntiin suuntautuneen Suomen kirkon avustustoiminnan organisoinnissa 1980–90 -lukujen taitteessa.”

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä kolme miestä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Seitsemän miestä heitä on – mutta keitä he ovat?

Mysteerikuva: Missä jaetaan ehtoollista? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä kulkevat sääntökuntapuvuissa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.