Muslimien kasteet kasvussa Saksassa

Viime vuonna Saksassa alkanut muslimisiirtolaisten kääntyminen kristityiksi jatkuu, kertoo saksalainen Tagesschau.

Noin miljoonan uuden tulijan joukossa muutamat sadat kastetut iranilaiset, afgaanit, pakistanilaiset ja arabit ovat edelleen vain pisara meressä. Joka tapauksessa ex-muslimeja tulee kääntymisaikeissa sekä evankelisiin, uusprotestanttisiin että katolisiin seurakuntiin. Joissakin seurakunnissa on tilanpuutteen vuoksi vuokrattu joukkokasteita varten paikallisia uimahalleja.

Kaikkiaan 2000-luvulla jo tuhannet muslimit ovat ottaneet Saksassa kasteen.

Moni kääntyvistä kertoo pettyneensä islamiin. Saksan viranomaisten näkökulmasta kristinuskoon kääntyminen voi olla suojelun peruste, jos on oletettavissa, että islamin jättänyt joutuisi kotimaassaan vainon kohteeksi.

Toisaalta kristityksi kääntymistä voidaan viranomaisten näkökulmasta käyttää myös väärin. Saksan viranomaiset haluavatkin usein selvittää myös sitä, ovatko kääntymisen perusteet turvapaikkaa haettaessa olleet aitoja, ja kuinka perillä kristinuskosta kääntynyt on. Turvapaikanhakijoilta saatetaan esimerkiksi kysyä, montako päivää on pääsiäisestä helluntaihin. Papeilta on myös pyydetty todistusta siitä, onko turvapaikanhakija aktiivinen seurakunnassaan.

Saksan yhdistynyt protestanttinen kirkko EKD vastustaa kääntyneiden vakaumuksen ”testaamista”. Kirkko on ottanut kääntymiset ilolla vastaan. Samalla seurakunnissa tiedostetaan, että kristityiksi kääntyneistä on kirkolla myös tietty vastuu.

Aivan yksinkertaista kristityksi kääntyminen ei Saksassa ole. Ennen kastetta on useimmissa tapauksissa käytävä monia kuukausia kestävä kastekoulu.

Kristityksi kääntyminen ei Saksassakaan merkitse sitä, että maahan saisi automaattisesti jäädä. Myös uskontoa vaihtaneita karkotetaan.

Kaikesta huolimatta vakaumus on luja, vaikka karkotusuhka on olemassa. Tagesscahun haastattelema iranilainen tuore kristitty Benjamin ei halua takaisin Iraniin.

– Siellä ei ole enää minulle paikkaa. Haluan vain elää vapaudessa. Olen sataprosenttisen varma, että olen oikealla tiellä, Benjamin sanoo.

Lue myös:

Peura: Pakolaisilla on oikeus kääntyä kristityiksi

Muslimeja kääntyy vain vähän evankelisluterilaiseen uskontoon

Luterilainen seurakunta Saksassa kastaa vuosittain satoja muslimeja

Edellinen artikkeliVapaa-ajattelijat haluavat helatorstain työpäiväksi
Seuraava artikkeliVatikaanin lehti Oscar-voittajasta: Se ei ole katolilaisuuden vastainen

Ei näytettäviä viestejä