Luterilainen seurakunta Saksassa kastaa vuosittain satoja muslimeja

Berliiniläisessä luterilaisessa seurakunnassa tapahtuu melkein liukuhihnalla sitä, mitä yleisesti pidetään harvinaisena ja vaikeana: muslimeja kääntyy kristityiksi ja heitä kastetaan seurakunnan jäseneksi.

Asiasta kertoo verkkosivuillaan saksalainen Die Welt.

Saksalaislehden haastattelema berliiniläinen pastori Gottfried Martens kertoo noin 600 seurakuntansa jäsenen olevan entisiä muslimeita.

– Pelkästään tänä vuonna olen kastanut 150 muslimia, Martens paljastaa haastattelussa.

Sana kulkee. Martens kertoo kirkkonsa ovelle tulevan päivittäin pakolaisia, jotka tahtovat tulla kristityiksi. Monet heistä tulevat Iranista ja Afganistanista.

Martens kertoo antavansa kastetta pyytäville noin kolme kuukautta kestävän kasteopetuksen. Tässä työssä hän käyttää apunaan farsia puhuvaa tulkkia. Farsi eli nykypersia on kieli, jota puhutaan tai ymmärretään Iranin ohella myös Afganistanin monissa osissa.

Kastettavien on kurssin päätteeksi osattava 10 käskyä, Isä meidän -rukous, uskontunnustus ja sakramenttien merkitys. Lisäksi pastori Martens odottaa heidän osallistuvan seurakunnan elämään.

Hän on selvillä siitä, että joillekin tulokkaille kääntymys saattaa olla vain keino saada pakolaisstatus. Kovin monia sellaisia joukkoon ei Martensin mukaan kuitenkaan voi mahtua. Hän kertoo kyllä aistivansa, jos ihmisen tarkoitusperät eivät ole aidot.

– Jos joku haluaa huiputtaa tässä asiassa, hänen pitäisi kyllä olla todella hyvä näyttelijä, Martens toteaa.

Pastori Martensin mukaan kastettavien joukossa on lukuisia ihmisiä, jotka ovat mielessään kääntyneet kristityiksi jo kotimaassaan ja ovat ”paenneet islamia”.

Martensin mukaan seurakuntaan tulevilla ja kastetta pyytävillä muslimeilla on paljon asioita, joista he tahtovat papin kanssa puhua.

– Jumalanpalveluksen ja kasteopetuksen jälkeen ihmiset jonottavat luokseni myöhään iltaan. He kertovat kotimaahansa, papereihinsa ja hakemuksiinsa liittyvistä ongelmista. Tällä hetkellä en voisi kuvitellakaan itse lähteväni lomalle, Martens kertoo Die Welt -lehden haastattelussa.

Martens majoittaa kirkkonsa tiloihin pakolaisia näiden uskontokunnasta riippumatta.

Martensin mukaan islamista kristityiksi kääntyneet kärsivät saksalaisissa vastaanottokeskuksissa. Monet tshetseenit, afgaanit, pakistanilaiset ja syyrialaiset eivät katso suopeasti islamin jättäneitä.

– Kasteristiä julkisesti kantaneita on usein uhkailtu ja heidän kimppuunsakin on käyty. Minun on pakko kysyä, onko kristityn tässä maassa kätkettävä uskonsa.

Die Welt -lehden haastattelussa Martens sanoo pelkäävänsä, että Saksa kohtaa tulevina vuosina ”massiivisia ongelmia” radikaalimuslimien kanssa. Hänen mielestään Saksassa on varottava, ettei yhteiskuntaan luoda muslimeja varten rinnakkaisia rakenteita.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

”Laupeutta minä tahdon enkä herätyskokouksia”

Lauttasaaren kirkolla väliaikainen rukoushuone muslimeille

Edellinen artikkeliPappi rakensi legoista Pietarinkirkon
Seuraava artikkeliPuoluejohtajan kasvot evankeliointikampanjassa hämmentävät

Ei näytettäviä viestejä