Monipuolinen virsikirjan lisävihko saa kiitosta piispainkokoukselta

Virsikirjan lisävihkon tarkoitus on laajentaa vuonna 1986 käyttöön otettua virsikirjaa. Suomenkielinen lisävihko sisältää 80 virttä, ruotsinkielinen 150.

Piispainkokous pitää suomenkielistä ja ruotsinkielistä lisävihkoa monipuolisina ja toimivina kokonaisuuksina. Lisävihkossa on mukana jo ennestään tuttuja lauluja, kuten Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, Kahden maan kansalainen sekä Maksettu on velkani mun.

– Virsikirjan lisävihko tulee rikastuttamaan seurakuntien jumalanpalveluselämää ja yhteislaulua hyväksymisensä jälkeen. Vielä ei ole tarkoitus käynnistää uuden virsikirjan valmistelua, mutta piispainkokous näkee virsikirjan lisävihkon välivaiheena ennen seuraavaa virsikirjauudistusta, piispainkokouksen teologinen sihteeri Anna-Kaisa Inkala toteaa.

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi ehdotuksen virsikirjan lisävihkosta viime vuoden marraskuussa. Virsikirjan lisävihko tulee toukokuun kirkolliskokouksen lähetekeskusteluun. Tavoitteena on, että lisävihko tulee seurakuntien käyttöön ensimmäisenä adventtina 2016.

Lue myös:

Yusuf Islamin hitti päätymässä virsikirjan lisävihkoon

Edellinen artikkeliAtik Ali USKOT-foorumin puheenjohtajaksi
Seuraava artikkeliSixten Korkman: Talousratkaisu on aina eettinen valinta

Ei näytettäviä viestejä