”Moni poliitikkokin voisi ottaa mallia” – Pääkirjoitukset tukevat arkkipiispaa

Iltalehdessä ja Pohjolan Sanomissa julkaistut pääkirjoitukset kummeksuvat arkkipiispa Kari Mäkisen turvapaikanhakijoihin liittyvistä lausunnoista noussutta keskustelua.

Iltalehden
pääkirjoituksessa ihmetellään, että kirkon avoimien ovien vuosisatainen perinne yllättäen nousi uutiseksi. Iltalehti muistuttaa kirkkoturvan olevan vanha yleiskristillinen periaate, jonka merkitys korostui toisen maailmansodan juutalaisvainoissa.

Iltalehti viittaa myös Kotimaan palmusunnuntainumerossa ilmestyneeseen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) haastatteluun, jossa Sipilä rohkaisi kirkkoa olemaan nykyistä aktiivisempi yhteiskunnallinen kannanottaja.

”Arkkipiispa on aktiivinen – hän puolustaa hädänalaisia ja tuo esiin sen, miten tärkeää on rakentaa rauhaa viholliskuvien sijaan. Kärjistysten ja väärinymmärtämisen ajassa tavoite on yhä arvokkaampi. Toinen ihminen pitäisi nähdä silmien tasolla, ei vain vieraan kulttuurin tai uskonnon edustajana”, Iltalehden pääkirjoituksessa todetaan.

Pohjolan Sanomien
mukaan kuulostaa kummalliselta, että kirkon arvomaailmaa, auttamistyötä ja ihmiskäsitystä tukeva haastattelu saa ihmiset eroamaan kirkosta. Näin siksi, että tutkimusten mukaan yleisin syy kirkkoon kuulumiselle on nimenomaan kirkon arvomaailma, auttamistyö, ihmiskäsitys ja kulttuurihistoriallinen merkitys.

Pääkirjoituksen mukaan yllättävän monilta suomalaisilta näyttävät unohtuneen ilmasto-, talous- ja pakolaiskriisissä kristinuskon ydinasiat, joiksi lehti listaa tasavertaisuuden, lähimmäisenrakkauden ja heikompien pyyteettömän auttamisen.

”Se, että kirkko pitää arvoistaan rohkeasti kiinni, on hieno asia, josta moni poliitikkokin voisi ottaa mallia”, Pohjolan Sanomissa todetaan.

Kuva: Pasi Leino

Lue myös:

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen arkkipiispan lausunnoista

IS: Keskitalo kommentoi turvapaikanhakijoiden suojelua – ”Ei niin mystistä kuin ehkä kuulostaa”

Edellinen artikkeliJerusalem Post: Israel ei palauta terroristien ruumiita
Seuraava artikkeliMoni katsomuslehti jäi ilman valtion rahaa

Ei näytettäviä viestejä