Laupeuden riemuvuoden bulla suomeksi – lue teksti

Katolisessa kirkossa vietetään laupeuden riemuvuotta. Paavi Franciscus ilmoitti juhlavuoden viettämisestä maaliskuussa.

Laupeuden pyhä vuosi alkaa perisynnittömän sikiämisen juhlapyhänä 8. joulukuuta 2015 ja päättyy 20. marraskuuta 2016 Kristuksen, kaikkeuden kuninkaan sunnuntaina.

Riemuvuoden bulla, paavillinen teksti on nimeltään Misericordiae Vultus eli Laupeuden kasvot. Tekstissä paavi Franciscus tarkastelee laupeuden käsitettä ja asemaa kristityn elämässä.

”Meidän on aina mietiskeltävä laupeuden salaisuutta. Se on ilon, tyyneyden ja rauhan lähde. Se on pelastuksemme edellytys. Laupeus on sana, joka paljastaa kaikkein pyhimmän Kolminaisuuden salaisuuden. Laupeus on lopullinen ja korkein teko, jonka kautta Jumala kohtaa meidät. Laupeus on perustavanlaatuinen laki, joka asuu jokaisen ihmisen sydämessä, kun hän vilpittömin silmin katsoo elämäntiellä kohtaamiaan veljiä ja sisaria. Laupeus on tie, joka yhdistää Jumalan ja ihmisen. Se avaa sydämemme toivolle, että meitä rakastetaan ikuisesti huolimatta syntiemme rajoituksista”, bullassa sanotaan.

Paavi kiinnittää myös huomiota pyhiinvaellukseen, jota hän pitää erityisenä merkkinä riemuvuoden aikana, ”koska se on kuva vaelluksesta, jonka jokainen ihminen kulkee elämänsä aikana”.

”Elämä on pyhiinvaellusta, ja ihminen on viator, pyhiinvaeltaja, joka kulkee tietään päämäärää kohti. Myös pyhän oven saavuttamiseksi, Roomassa ja muissa paikoissa, jokaisen on voimiensa mukaan tehtävä pyhiinvaellus. Se on merkki siitä, että laupeus on saavutettava päämäärä, joka edellyttää vaivannäköä ja uhria”, paavi kirjoittaa.

Paavin bulla on käännetty suomeksi ja sitä jaetaan kirjasina katolisissa kirkoissa tällä viikolla.

Laupeuden riemuvuoden nettisivu

Edellinen artikkeliKuurojen koulun oppilaista kertova dokumentti ensi-iltaan
Seuraava artikkeliMitä tekisit, jos soittaja esittelisi itsensä paaviksi?

Ei näytettäviä viestejä