Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen sai Horisontti-ohjelma

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin jakoi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen journalisteille. Parhaana työtä palkittiin Horisontti-ohjelman radiokeskustelu Pitääkö ruokahävikki yllä leipäjonoja.

YLE Radio 1:ssä lokakuun puolivälissä lähetetyn ohjelman ovat toimittaneet Kirkon tiedotuskeskuksen toimittajat Anna Patronen ja Ville Talola.

”Leipäjonot on aihe, jota on syytä pitää esillä. On tärkeää peilata yhteiskunnan ja jo vähän rapautuneen hyvinvointivaltion tilaa ja heijastuksia leipäjonojen kautta. Edustan Kuka Kuuntelee Köyhää? -verkostoa ja minua ilahdutti palkittavassa ohjelmassa, että siinä oli asianosaisille eli kokemusasiantuntijoille annettu puheoikeus eli heitä oli haastateltu. Myös muut haastateltavat oli valittu monipuolisesti”, raati perustelee.

– Erityisesti tunnustuksessa lämmittää se, että sen antoi raati johon kuului kokijoita. Köyhyys on yhteiskunnallisena kysymyksenä monimutkainen ja -tahoinen, mutta kokijan kannalta varsin yksinkertainen ja aina läsnä oleva, sanoo Ville Talola Kotimaa24:lle.

Talolan mielestä toimittajan tehtävä on avata yhteiskunnan mekanismeja.

– Jo jos ihmiset, joiden asioista on kyse, tunnistavat itsensä ohjelmassa, on pakko olla tyytyväinen.

Horisontti-ohjelma ei ole tiettävästi aiemmin saanut palkintoja tai tunnustuksia.

Horisontti on viikoittainen YLE Radio 1:ssä klo 12.15 – 13.00 lähettävä keskusteluohjelma, jossa käsitellään laajasti uskontojen ja kirkkojen ajankohtaisia kuulumisia eri puolilta maailmaa sekä uskon ja elämänkatsomuksen pohdintaa.

Kuva: Ville Talola

Lue myös:

Väitös: Ruoka-apuun liittyvä uskonnollinen toiminta koetaan sekä hyväksi että pahaksi

Edellinen artikkeliSeurakuntaopiston toiminta laajenee Lapualle ja Uusikaarlepyyhyn ensi vuoden alusta
Seuraava artikkeliMiesparin pusukuva poistettiin seurakuntien joulukalenterista

Ei näytettäviä viestejä