Kookospapilta vaaditaan selvitystä

Turun tuomiokapituli vaatii Kotipalvelu Kookoksessa työskenneltä papilta selvistystä, sanoo lakimiesasessori Matti Mäkinen.

– Eilen päätettiin pyytää selvitys kyseiseltä papilta. Hänellä on muutama viikko aikaa vastata. Hän saa selvityspyynnön ensi viikolla, Mäkinen sanoo.

Mäkinen ei halua tässä vaiheessa kertoa papin henkilöllisyyttä, koska pappiin ei ole vielä oltu kapitulista yhteydessä.

Kysymys Kotipalvelu Kookoksen maksullisista pappipalveluista tuli ennen Turun tuomiokapitulia Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherran, lääninrovasti Heikki Hakamiehen työpöydälle. Hakamies teki kantansa selväksi myös Kookoksen edustajille.

– Kirkkojärjestyksen mukaan pappi ei saa ottaa seurakuntalaiselta palkkiota tekemästään kirkollisesta toimituksesta. Sielunhoidon tai muun toiminnan maksullisuudesta en osaa sanoa mitään varmaa, mutta harmaalla alueella siinäkin liikutaan. Oma intressini on tässä vain se, että halusin katsoa toteutuuko tässä laillisuus. Pappi ei voi toimia pappina yksityisesti yrityksen palveluksessa ilman linkkiä kirkolliseen viranomaiseen, Hakamies sanoo.

Kotipalvelu Kookoksen mukaan pappi ei hyötynyt toiminnasta taloudellisesti. Yritys on lopettanut pappipalvelun.


Kotipalvelu Kookos tiedottaa sivullaan palvelun lopettamisesta näin:

Pappipalvelu, jossa välitämme papin asiakkaan kotiin, on laitettu tauolle. Palvelu on aihettanut turhaa kohua ja vie liikaa resursseja, joka on pois Kotipalvelu Kookoksen pääasiallisesta toiminnasta eli ammattitaitoisesta kotisairaanhoidosta. Palvelun tarkoituksena oli välittää pappi tilanteissa joissa seurakunnan kautta ei olisi ollut pappia saatavilla. Tarkoituksemme oli hyvä. Palvelun lopettaminen ei ole meidän tai papin menetys.  Tämä on sen ihmisen menetys,  joka olisi tarvinnut papin kuolinvuoteellaan tai kriisin keskellä.

Vastaamme mielellämme mikäli teillä tulee kysyttävää aiheesta.

Lue myös:

Kaupallisesta pappipalvelusta kohu – palvelu ajettiin alas

Kookospappi pahoillaan kohusta

Edellinen artikkeliKenttäpiispa: Armeijan säästöt lisänneet sielunhoidon tarvetta


Seuraava artikkeliSeitsemän lähetysjärjestön mallin plussat ja miinukset

Ei näytettäviä viestejä