Seitsemän lähetysjärjestön mallin plussat ja miinukset


KdetViljanPll205 -lehti nostaa esiin uutisessaan kirkon seitsemän lähetysjärjestön mallin hyvät ja huonot puolet. Kymmenen vuoden päästä joku järjestöistä on saattanut menettää asemansa kirkon lähetysjärjestönä, ennustaa Suomen Lähetysneuvoston puheenjohtaja Timo Reuhkala.

– Lähetystyötä tehdään paremmin ja järjestöjä rankataan yhteistyökyvyn ja raportoinnin tehokkuuden perusteella, hän pohtii lehdessä lähetystyön mahdollista tulevaisuutta.

Reuhkala toimii lähetysjärjestö Sanansaattajien ulkomaisen työn johtajana. Hän toivoo kirkolta vahvempaa roolia lähetystyössä. Kirkon pitäisi koordinoida lähetystyötä enemmän. Toisaalta Reuhkala näkee nykymallissa hyviä puolia: Kilpailutilanteessa olevat järjestöt kehittyvät ja tarkkailevat talouttaan. Lisäksi ne mukautuvat nopeasti tilanteisiin, mihin kirkko ei välttämättä pysty.

Suurimman lähetysjärjestön Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen kannattaa lähetystyön uudelleen järjestelyä. Rissasen mukaan järjestöjen kilpailu synnyttää ristiriitoja seurakunnissa.

Kirkon lähetystyön keskuksen johtajan Risto Jukon mukaan nykytilanteessa on myönteistä, että lähetysjärjestöt voivat erikoistua.

– Kielteistä on, jos nykytilanne johtaa toisen järjestön vähättelyyn tai kilpailuun seurakuntien talousarviomäärärahoista ja piittaamattomuuteen yhteisestä suunnittelusta ja toiminnasta.

Kirkkohallituksen täysistunto on vahvistanut marraskuussa 2010, että lähetysjärjestöjen moninaisuus säilyy. Kirkko toimii siis jatkossakin seitsemän lähetysjärjestön kautta.

Lue Vantaan Laurin juttu kokonaan täältä

Edellinen artikkeliKookospapilta vaaditaan selvitystä
Seuraava artikkeliFacebook-väite: Homoparin siunaaminen Suomessa jo mahdollista?

Ei näytettäviä viestejä