Kirkko palkitsi ympäristökasvatuksesta nuorisotyönohjaaja Heidi Granströmin

Heidi Granström. Kuva: Kuvakaappaus Kirkon YouTube-kanavan videolta

Helsingin Malmin seurakunnan nuorisotyönohjaaja Heidi Granström on saanut Kirkkohallituksen vuoden 2020 ympäristökasvatuspalkinnon.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Heidi Granström on tehnyt laaja-alaisesti ympäristökasvatustyötä Malmin seurakunnassa 12 vuoden ajan, osana seurakunnan nuorisotyötä. Granström korostaa ympäristökasvatuksessa nuorten toimijuutta. Työssään hän on yhdessä nuorten kanssa rakentanut tapoja, joilla nuoret voivat tehdä konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi. Granströmin innostamana nuoret ovat esimerkiksi osallistuneet ilmastomarssille, tehneet kestokääreitä kierrätyskankaasta sekä osallistuneet Pohjois-Saksan maakirkon mahdollistamaan nuorten järjestämään ilmastokonferenssiin.

"Kiitollisin mutta nöyrin mielin otan palkinnon vastaan, koska ajattelen, että olen kirkon piirissä vain yksi monista työntekijöistä, joka omalla työllään pyrkii edistämään nuorten luontosuhdetta ja pitämään esillä vastuuta luomakunnan hyvinvoinnista", Granström kommentoi saamaansa palkintoa kirkon tiedotteessa.

Kirkon ympäristökasvatuspalkinto on perustettu vuonna 2014. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä sekä kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi.

Katso Heidi Granströmin videohaastattelu täältä.

Lue myös:

Kirkon ympäristökasvatuspalkinto esteettömälle pyhiinvaellusreitille

Kirkon ympäristökasvatuspalkinto Raision seurakuntaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.